2007. augusztus 3., péntek

Élesztőpehely

A reformkonyha több olyan hozzávalót is használ a receptekben, amiket hallottam említeni erre-arra az elmúlt években, de inkább tűntek kínainak, és távolinak, mint evésre alkalmasnak.:-) Most viszont, a kísérleteim közepette, "bármit" hajlandó vagyok bevetni!:-))
Itt van pl. az élesztőpehely, vagy sörélesztőpehely. Élesztőből készül feltehetőleg, és...? Ideje volt utánanézni!:-) Túl sok infót nem találtam róla, talán ez volt a legrészletesebb, de ezentúl bátrabban fogom használni:-)

(Sör)élesztőpehely
A pattanásos, rugalmatlan bőr, a törékeny haj és körmök, a hajhullás sok esetben a B-vitaminok hiányára vezethető vissza. A sörélesztő és a sörélesztő tabletta természetes komplex elősegíti ezen problémák megszűnését.
A B-vitaminokon kívül gazdag fehérjékben, ásványi anyagokban és nyomelemekben, ami különösen alkalmassá teszi fejlődésben levő gyermekek, sportolók, nehéz fizikai munkát végzők tápanyagellátásának teljesebbé tételére, idősödő szervezetek esetén az öregedés lassítására.Jótékony hatással van a mamára és a babára is a terhesség és szoptatás alatt!Általános regeneráló, immunerősítő hatása révén lerövidíti a betegségeket, műtéteket követő lábadozási időt. A mindennapi stressz, fáradékonyság leküzdéséhez elengedhetetlen, segít visszaállítani a fizikai és szellemi harmóniát.

4 megjegyzés:

  1. Szia, én arra lennék kíváncsi, hogy miből és milyen eljárással készül az élesztő pehely. Mert ugye a gombásodás (candida) kapcsán azt hallja az ember, hogy élesztő nélküli kenyeret egyen, az élesztő is gomba, másfelől pedig itt is azt olvastam, hogy bizony mégiscsak kell, mert egészséges.
    Most akkor mi van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az élesztőpehely inaktivált (halott) élesztő. nem szaporodik el, mert nem él. nem fermentál, mert nem él

      Törlés
  2. Engem az érdekelne, hogy ha jó babának és mamának (én a terhességem és a szoptatás alatt ettem), akkor bevethető-e a hozzátáplálásban? 6,5 hós gyermekem van, 2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, már elég sok mindent eszik. B-vitamin pótlásra belekeverném az élesztőpelyhet, de kb. semmit nem találok róla, hogy szabad -e és mennyit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudom, 1 éves kortól lehet/ javasolt adni az élesztőpelyhet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...