2007. szeptember 11., kedd

Aranyérmes:-) spenótos nudli (lakto)

Aranyérmes, mert miután elkészült, 2 napig ezt kérte Őkelme ebédre és vacsorára egyaránt, azaz 4x egymásután.:-)
A receptet a Kismama Konyhájából vettem. Igaz, kicsit munkás a nudli, de aki szeretne kicsit csalni, használhat esetleg fagyasztottat is.


SPENÓTOS NUDLI

Hozzávalók (4 főre):
70 dkg meghámozott, főtt Ella krumpli, még melegen áttörve
3 teáscsésze finomliszt (na igen, kivételesen fehér lisz volt...)
2 ek. tejmentes margarin
1 ek. vaj

0,5 kg mirelit parajkrém (én friss spenótból cisnáltam)
2 gerezd fohagyma
2 dl főzőtejszín
reszelt Parmezán sajt

Gyúrjuk össze az áttört krumplit liszttel és margarinnal, sózzuk meg egy picit, majd formáljunk belőle lisztezett deszkán hosszú hurkát. Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Vágjunk késsel kis darabokat a hurkából, két tenyerünk közt sodorjuk nudlivá, majd dobjuk a forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a tetejére, szűrővel halásszuk ki, és serpenyőben forgassuk meg olvasztott jban vagy olajban. Közben egy másik lábasban melegítsük meg a parajkrémet, keverjük bele a péppé zúzott fokhagymát, sót és főzőtejszínt, majd forraljuk össze egy pillanatra. A nudlikat ezzel a mártással, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp: 7-8 hónapos baba eheti a nudlit magában, 1 éves kortól a spenótmártással.

2 megjegyzés:

  1. Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a Parmezán sajt nem tejtermék?!?! Azt ehet egy tejallergiás gyerkőc? A tejszín gondolom növényi... csak azért kérdezem, mert kisfiamnál pár hete derült ki a tej és tojásallergia, úgyhogy mégcsak most kutatom az ilyen recepteket, de ezt nem értettem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, de a parmezán tejtermék!:-)Amikor ez a recept felkerült ide a blogra 5 évvel ezelőtt, akkor még éppen ettünk sajtot... Amúgy tejallergiás gyerkőcnek nyugodtan készítheted zab-, vagy rizstejszínnel a szószt, és a tetejéről egyszerűen kihagyod a sajtot.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...