2007. szeptember 17., hétfő

Ropogós tofugolyócskák (lakto)

A tofu általában egy olyan alapanyag, amit sokan nem kedvelnek, főleg a vegetáriánus étkezésre való átállás időszakában, szinte "íztelen íze" miatt. Nincs ez másként a gyerekeknél sem, noha kiemelt fehérjetartalma miatt fontos részét képezhetné a gyerekvegás étkezésnek (jó, jó, tudom, hogy a génmanipuláltság és az allergiakeltés kérdése már jó ideje fennáll a szójával kapcsolatban, de biztosat még azért nem igazán tudtak sokan mondani... Azért egy másik bejegyzésemben majd szeretnék erre kicsit részletesebben is kitérni.)

Babócánál már én is többször próbálkoztam a tofuval, nem sok sikerrel, mivel az tény, hogy a tofut más alapanyagokhoz képest erőteljesebben kell fűszerezni, és a megfelelő ízhatás elérése nekem nem igazán sikerült. EDDIG!:-)
Most viszont beletrafáltunk, csak úgy fogytak a tofugolyócskák!:-)) A recept jó próba lehet a tofu megszerettetésére a gyerekekkel!

Ropogós tofugolyócskák
Hozzávalók (4 főre):
500 gr tofu, villával szétnyomva
60 gr Parmezán sajt, frissen reszelve
60 gr teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
2 ek. petrezselyemzöld, finomra aprítva
2 ek olívaolaj
2 ek szójaszósz (a világos, nem a pikáns típusú)
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
6 ek. őrölt szezámmag (tahini)

A szezámmag kivételével összekeverjük az összes hozzávalót botmixerrel, vagy konyhai robotgéppel. Vizes kézzel kis golyócskákat formázunk, meghempergetjük őket az őrölt szezámmagban és forró olajban aranybarnára sütjük.

Tipp: jól illik hozzá a burgonya, és a cukkiniszósz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...