2007. október 29., hétfő

Már megint beteg az egész család, áááááááá.....

Két hónap alatt immáron harmadszor...! Ilyen még nem is volt szerintem egyikünknél sem!
Az okt. 23-i hétvégén elutaztunk több napra wellnesselni, és mire hazaértünk, utastárs sógornőm teljesen lebetegedett (torokfájás, nátha), majd rá két napra nekem is irgalmatlan torokfájás, aztán Babóca újból nátha, majd férj torokfájás, aztán én nátha és férj nátha.... Ááááá, el se hiszem! Szeptember óta harmadszorra... 2 hét nátha, 2 hét szünet, aztán megint és megint...
Utoljára gyerekkoromban fájt ennyit és ilyen intenzitással a torkom... Még mindig a számban a rengeteg Maripen tablettának az íze, amit akkor kellett szedni...
Babóca amúgy folyamatosan homeopátiás kezelést kap, de most már eléggé hajlok rá, hogy valami antibiotikum kellene, mert ez elég gáz, hogy 8 hét alatt nem tudott kimászni ebből a sz...ágból! A homeós dokinéni viszont azt mondja nem kell, viszont nem tudom meddig akarunk várni, mert már kicsit köhögni is kezdett, és elég gennyes már a náthája, ami 2 hónappal ezelőtt még nem így volt...
Ehhez meg hozzájött, hogy Babóca olyan szinten bestresszelt az elutazástól, hogy 4 napon keresztül szinte semmit nem evett a szállodában, csak ivott, pedig amúgy egész nap rengeteget mozgott és úszott. A nemevéstől meg mi is teljesen bestresszeltünk a férjemmel, úgyhogy alig vártuk, hogy hazaérjünk. És amint beléptünk itthon az ajtón, Babóca enni kezdett...!:-)
Az evéssel mindemellett úgy állunk nála, hogy olyan szintű elutasítás kialakult nála etéren, hogy amikor baromi éhes, akkor sem hajlandó enni, csak sikítozik és hisztizik, hogy nem ül az asztalhoz és nem-nem-nem, és meg se kóstolja gyakran még a kedvenceit se mostanában...! Inkább éhen marad, aztán amikor már állati éhes, mindenféle bohóckodással, bábozással sikerül elérni, hogy mégis megkóstolja, és akkor eszik...
Na, ez az többek közt, amit pl. nem szabadna csinálni nála, tudom!
ÉS hát tudom, ezt az evésfóbiát is gyakorlatilag én kreáltam nála.....:-((
Ha rajta múlna, egyedül sajtot enne és almalevet inna reggeltől-estig.. Pedig hát a sok tejtermék is hurotosít, a 2 hónapja szinte állandó náthájának se tesz jót.
És a hús? Egyelőre egyedül a rántott csirkemellet, és rántott halat eszi meg... A múlt héten pl. csináltam neki rakott kelt darált csirkehússal, de belekóstolt, és annyi, többször hozzá se nyúlt!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Siccike!

    Lehet, hogy nem e komment a legmegfelelőbb hely, csak szeretném elmesélni, hogy kipróbáltam sűrítéshez a teljes kiőrlésű búzalisztet. Zöldbabfőzelék készült a héten (fel is tettem a blogomra :-), s teljes kiőrlésű búzalisztet használtam a habarásoz. Abszolút bevált! Ízben semmi különbséget sem éreztem, viszont kellemes érzéssel töltött el a tudat, hogy egészségesebben étkezem. Mégegyszer nagyon köszönöm ezzel kapcsolatos hasznos és kedves tanácsodat :-)))))!

    Őszintén remélem, hogy Te és kis családod már sokkal jobban vagytok, s minél előbb végeszakad ennek az ördögi betegség-körforgásnak...!

    Adéle

    VálaszTörlés
  2. Adéle!
    Nagyon örülök, hogy jól sikerült a próbálkozás, csak így tovább előre!:-)
    A "nagyüzemi" fűszerkeverékek helyett, ha van kedved, érdemes kipróbálnod a főzelékekhez pl. a só nélküli Vegamix-et, a bio fűszersót (pl. DM-ben), vagy a bio zöldségleveskockákat (ugyancsak DM).;-) Korábban én is eléggé fűszerkeverék-függő voltam, és a kezdeti átálláskor sokszor elég ízetlenre sikerültek az ételek, de most már egész jól állok.:-)

    A jókívánságokat nagyon köszönjük, már csak Babócánál van még némi kis nátha, de aztán remélhetőleg kilábalunk! És remélhetőleg most már tartósabban...!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...