2007. október 15., hétfő

Reform meggyes-zabos muffin (vegán)

A hétvégén nagyon süthetnékem, meg sütit ehetnékem támadt, így kipróbáltam egyet a Gabonaételek könyvéből.
Nekem és Férjnek teljesen bejött, de a Gyermek meg se kóstolta...:-((

Meggyes-zabos muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
18 dkg zabliszt
20 dkg finom kiőrlésű tönkölyliszt (én teljes kiőrlésűvel csináltam, ezért kicsit nedvesebb maradt a tészta belül)
1 tasak foszfátmentes sütőpor
14 dkg nádcukor
12 dkg növényi margarin
2,5 dl rizstej
1,5 dl szójajoghurt
20 dkg (fagyasztott) meggy
A sütőt előmelegítjük 120 fokra, a muffinsütőt kibéleljük papírkákkal. A liszteket és a sütőport nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a cukrot. A margarint felmelegítjük, majd összekeverjük a rizstejjel és a szójajoghurttal. A lisztes keverékhez öntve, éppen csak annyira dolgozzuk el, hogy összeálljon. (Nem szabad túlságosan összekeverni, akkor jó, ha a tészta darabos.)
Ezután belekeverjük a meggyet, majd a masszát a formába kanalazzuk. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Szuper a recept! Én chocholate chip-pel készítettem, meg félig sima liszttel és fantasztikus lett! Köszönet érte!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...