2007. október 7., vasárnap

Serpenyős karalábé tofuval (vegán)

Ezt a zöldséges-tofus keveréket wokban sütöttem, amivel még csak egy ideje ismerkedem, de nagyon élvezem!:-) Valahol olvastam, hogy a wok a vegások nélkülözhetetlen eszköze... Hát, valóban az lehet!:-) Én a nyáron kaptam ajándékba egy Ikeás verzióját, ami hatalmas, és kezdetben nem is nagyon tudtam vele mit kezdeni, egy ideig még rakosgattam is magam elől, olyan misztikusnak tűnt a használata. Aztán belevágtam és csak ámultam-bámultam, milyen gyorsan megpuhul és mégis hihetetlenül ropogós marad benne a zöldség! Csak arra kell vigyázni, hogy egyszerre valóban kevés mennyiséget ér az edény alja, nagyobb mennyiségnél ezért hosszabb főzésidővel kell számolni. És hát az enyémnek nincsen sajnos teteje, amit egy kicsit sajnálok.:-(
Babóca amúgy éppen megint nem volt túlzottan fogékony a darabos zöldségre, ezért mondhatjuk gyakorlatilag meg se kóstolta, csak ránézett...:-( Pedig nagyon finom lett Apa szerint is!
Ja, és a fotóról lemaradt az élesztőpehely, amivel e tetejét megszórtam (egy kis B12 vitamin), és amitől enyhén sörös íze lett.:-)

Serpenyős karalábé tofuval
Hozzávalók (4 főre):
1 vöröshagyma, felaprítva
1 ek. bio margarin
400 gr burgonya, meghámozva és felkockázva
3 sárgarépa, felkockázva
2 karalábé, meghámozva és felkockázva
1 cs. tofu
fűszersó, kakukkfű
2 dl szójatejszín
4 ek. élesztőpehely

Pároljuk meg a hagymát a margarinon, adjuk hozzá a krumplit és a répát, majd lefedve pirítsuk gyenge lángon kb. 5 percig. Tegyük bele a felkockázott karalábét, tofut és fűszerezzük sóval és bőségesen kakukkfűvel, majd fedő nélkül további 15 percig pároljuk. Ráöntjük a szójatejszínt és felforraljuk. Megszórjuk élesztőpehellyel a tetejét.

Jól illik hozzá valamilyen zöldsaláta!

1 megjegyzés:

  1. igen, a wok tényleg elengedhetetlen.. :) én is rengeteget használom! még a gyengébbik változatát használom, de lassan beújítok egy jobbra!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...