2007. november 4., vasárnap

Gabonapelyhes tönkölykenyér (vegán)

Tovább próbálkozom a kenyerekkel, és ez már egész jó volt! Lekvárosan már Babóca is evett belőle!:-)
Gabonapelyhes kenyér
Hozzávalók:
1 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 cs. szárított élesztő
250 gr pehelymix
3 ek. fűszersó
750 ml langyos víz

A száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet és tésztává gyúrjuk. 1 órát lefedve kelesztjük 50 fokra előmelegített sütőben. Kiolajozott tepsire tesszük a tésztát és cipót formálunk belőle. A tetejét megkenjük vizes ecsettel, a tepsit betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és 50 percig sütjük. A sütő aljára helyezzünk egy vízzel megtöltött tepsit, hogy ne száradjon ki annyira a tészta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...