2007. november 7., szerda

Gyors almás sütemény (ovo)

A hétvégén ismét sütöttem, és szerintem igen jól sikerült, bár Babócának ismét olyanja volt, hogy meg se kóstolta...:-( Ez az egyik eddig talán legfinomabb reform sütim, ami még légies is volt tésztájában.:-) Egyetlen baklövésem volt, hogy a kapcsos tortaformám megadta magát, és a tésztába kevert margarin az olvadás közben kicsöpögött belőle, le a sütő aljára, majd égni kezdett. Amikor pedig kinyitottam a sütő ajtaját, olyan füst áramlott ki belőle, hogy a füstriasztónk is bekapcsolt.:-) És hát ebből adódóan a tészta is némiképp füstös ízű lett, de amúgy nagyon finom.:-)
A recept abból a német szakácskönyvemből való, amelyikben kizárólag teljes értékű reform sütemények vannak, és egy férfiember a szerzője. Ugyanettől a szerzőtől már megrendeltem egy csak reform karácsonyi sütiket tartalmazó könyvet is, amit már nagyon várok!:-)

Gyors almás sütemény
Hozzávalók:
200 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
2 csapott tk. sütőpor
180 gr biomargarin
80 gr méz (ezzel a mennyiséggel enyhén édes lesz csak az íz, aki édesebb szájú, tegyen bele sztem 100-120gr mézet)
3 tojás
400 gr alma

Keverjük össze a búzalisztet a sütőporral. A margarint keverjük habosra a mézzel, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk, majd rögtön a vajas masszába keverjük. Utoljára adjuk hozzá a lisztet, óvatosan belekeverve. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, beletesszük a tésztát (ne ijedj meg ha mindössze egy lisztes masszát látsz, melegedés közben felolvad a vaj, és OK lesz!:-), és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

Tipp: adhatunk hozzá vaníliafagylaltot, és cukormentes tejszínhabot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...