2007. november 29., csütörtök

Karobkrémes palacsinta (ovo)

Mióta megszületett családi kenyerünk receptje és Babóca kenyeret is kezdett enni, többször előkerült a lekváro + mézes kenyér, már csak azért is, mert a reggeli kásákat asszem Á-Babával egyidőben kezdtük megunni.:-) 1-2 hét leforgása alatt viszont a lekvár és méz is unalmas lett, így valami nutellát helyettesítő hasonló után néztem.

Az Auchan bio részlegén találtam rá a 'Carobella Duo' elnevezésű holland bio termékre, melynek alapját a koffeines kakaót helyettesítő szentjánoskenyér-, azaz karobpor adja. Hozzáadott cukrot nem, csak kukoricaszirupot tartalmaz, viszont annál több napraforgó olajat és mogyorót. Igaz, elég drága (1.100 Ft / 250g), de gondoltam úgyis kiadós, nagyon sokat úgysem eszik belőle az ember, sokáig kitart. Hát, nem jött be a kitartás, ugyanis nagyon finom!:-) Lágyan csokis íze olyannyira sikert aratott családunkban, hogy saját magunk elől is dugdosnunk kell a hűtőben.:-))

Ez a palacsintatészta reformosan készült, teljes kiőrlésű liszttel, és Babócára való tekintettel tehéntej helyett rizstejjel. Férj is teljesen odavolt érte, mondván, hogy a múltkori amerikai palacsinta sem volt rossz, de annál kicsit csalódott volt a teljes kiőrlésű liszt íze miatt. Itt viszont azt egyáltalán nem lehetett érezni!:-)

Karobkrémes palacsinta
Hozzávalók (kb. 12 db palacsintához):
450 gr teljes kiőrlésű liszt
500 ml rizstej
2 tojás
pici só
szódavíz, vagy ásványvíz amennyi normál palacsintatészta sűrűséghez kell


Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk kicsit (én kb. 15-20 percet szoktam) állni. Beolajozott ecsettel kenjünk ki egy teflonserpenyőt, forrósítsuk fel és tegyünk bele egy merőkanálnyi tésztát, majd süssük ki. A beolajozást minden második palacsintánál szoktam megismételni.
A kész palacsintákat töltsük meg karobkrémmel, vagy ízlés szerint tetszőleges töltelékkel.


A palacsintákhoz elkészítettem kis családunk múltkori favoritját, az akkor amarántos paradicsomlevest, ez alkalommal az amaránt helyett kuszkusszal. Ismét nagyon finom lett!:-) A sajtot Babóca miatt most kihagytam belőle, így vegán ételként eszegettük.

5 megjegyzés:

  1. Örültem a palacsinta receptnek. Tojás helyett kis zabliszthozzáadásával is elkészíthető a palacsinta. Így még egészségesebb.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Próbáld ki a többi palacsintareceptet is a blogon, érdemes!:-)

    VálaszTörlés
  3. Hello!
    Ebből biztos, hogy csak 12 db lesz? Nekem kicsit több kéne, de tejes palinál ennyi lisztből kb. 30-35 szokott összejönni. Holnapután kéne megsütnöm, hátha addig tudsz válaszolni, nekiugorjak-e......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, bevallom, hogy passz jelenleg a válaszom, mert utoljára ezt a receptet 7 évvel ezelőtt készítettem:), de ha akkor ezt írtam, valószínűleg így volt.:)

      Törlés
  4. Oks, azért köszi a választ.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...