2007. november 16., péntek

Padlizsán-paprikás tésztával és tofuval (vegán)

Volt két padlizsánom, amiből kreálnom kellett valamit, mielőtt végképp megadják magukat, így eljutottam Susan blogjára a 'Padlizsán-paprikás' receptjéhez (vicces, amikor amerikaiak főznek paprikást:-). Végül aztán módosítottam ezt-azt, és közben rádöbbentem, vészesen hasonlított a végeredmény egy korábbi padlizsános-szezámos tésztámhoz.:-) Ennek aztán mégis nagyon megörültem, mert akkoriban az a tészta nagyon bejött Babócának és reméltem, most is így lesz. Az eredmény: telitalálat!:-) Annyi módosítást azonban az ő esetében megtettem, hogy a mártást, a tofut és a szezámmagport (tahin) jól összeturmixoltam botmixerrel és úgy tettem a tésztára, elkerülendő mindenféle új látványtól való ódzkodás, majd kajamegtagadás... Bejött!:-)



Padlizsán-paprikás tésztával és tofuval
Hozzávalók (4 főre):
2 ek. olívaolaj
1 felaprított vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, szétzúzva
2 tk. őrölt piros paprika

2 közepes padlizsán, felkockázva
2,5 dl zöldségleves (bio leveskockából)
1 doboz paradicsomkonzerv (400 gr-os)
1-2 dl szójatejszín
1 cs. tofu (füstölttel még finomabb!), felkockázva
1-2 ek. tahini (szezámmagpor)
teljes kiőrlésű tészta (kb.50 g/fő)

Pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát az olajon, a piros paprikával megszórva pirítsuk még 1-2 percig, majd dobjuk rá a padlizsánt. Öntsük fel a zöldséglevessel és a paradicsommal, fedjük le és pároljuk 15-20 percig, amíg megpuhul a zöldség, a végén ráöntjük a szójatejszínt és még egyszer megrottyantjuk. Külön serpenyőben (wokban a legízletesebb, akinek van) kevés olajon pirítsuk meg a tofukockákat és keverjük hozzá a padlizsános mártáshoz, amit ráöntünk a megfőtt tésztára. Tálaláskor 1-2 tk. tahinival megszórjuk.

Íme a bizonyíték arra, milyen finom is volt!:-) Amíg fotóztam az adagját, Babóca felmászott az asztalra és enni kezdte.:-))

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...