2008. január 31., csütörtök

Ázsiai wokban sült rizstészta (vegán)

Nem vagyok nagy formában mostanság, így előtérbe kerültek a gyorsan-valamit megoldások. Ez a tésztaétel valóban pillanatok alatt elkészül, bár van benne nem igazán friss összetevő is, mint a fagyasztott wokzöldség...
Először kicsit bizonytalan voltam, Babóca elfogadja-e a tofus kaját, meg hát a szójaszósznak is erőteljes az íze... Viszont nagy örömömre hatalmas adaggal bevágott belőle, sőt hozzátette: "Ez jo!":-)) És tényleg nagyon finom volt!
Neki a pirított tofut villával összetörtem, így kevertem bele a tésztába, mert amúgy nem rajong túlzottan érte, ily módon jutott fehérjéhez ő is.:-)

Ázsiai wokban sült rizstészta
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 főre):
140 g rizstészta

150 g natúr tofu (esetleg füstölt)
2-3 ek. olívaolaj
400 g wok-zöldségkeverék
250 ml zöldségleves (pl. DM-es Alnatura bio instant)
4-6 ek. szójaszósz

A tésztát sós meleg vízbe áztatjuk néhány percre. A tofut vékony szeletekre/ vagy kockákra vágjuk, és a wokban felforrosított olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a wokzöldséget és 8-10 percig közepes hőnél sütjük.
Leöntjük a zöldséglevessel, hozzáadjuk a tésztát, a szójaszósszal ízesítjük és felforraljuk. Néhány percig főzzük, amíg a tészta megpuhul.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki! Tudod, mire vadászok? Olyan ízt akarok összehozni, mint a thai kaja. De nem tudom, hogyan. Nincs ötleted?

    VálaszTörlés
  2. Vera!
    Hááát, bevallom a távol-keleti kajákban nem vagyok annyira tájékozott, sőt!:-) A szójaszósszal talán tutira lehet menni, de ennél sokkal több tippem nincs sajna.:-( Hátha valaki más kedves olvasónak?:-)

    VálaszTörlés
  3. attól függ, mire vágysz. a szójaszósz az egy lehetőség, gyömbérrel, chilivel például, de nagyon jók a kókusztejes ételek is. lehet kapni konzervet, vagy por alakban, és azt rizstejben feloldani.
    és hát ugye a fűszerek.. mmmmmm..

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...