2008. február 22., péntek

Merre vagyok, hova tűntem?:)


Az utóbbi hetekben leginkább magam alatt...
Na, jó, ne túlozzunk, sőt!:-)

Történt ugyanis, hogy nemrégiben bejelentkezett Kisbolygó, aki Pocaklakóként jelenleg a 10. hétben leledzik, és szeptember 30. környékén készül majd megszületni!:-) Túl vagyunk az első ultrahangon, szívhang rendben, kezek és lábak fejlődőben!:-)
Ez a hír kétség kívül nagyon pozitív része!:)

A másik része, hogy az elmúlt 4 hétben egymást váltogatják a "most aludjak-e rögtön" és a "menjek-e hányni azonnal?" - állapotok...
Utóbbi készül kiütéssel nyerni... Bár a wc-kagylót még nem fogtam, de már többször voltam olybéli állapotban, hogy azt mondtam magamban, lehet, már az is jobb lenne... Azzal szemben, hogy Babócánál anno 3 évvel ezelőtt még csak egy futó hányinger sem környékezett meg a 9 hónap alatt, ezt most némiképp igencsak nem jól viselem...
Jó, tudom, lehetne ennél sokkal rosszabb is a környezetemben (a húgom 2 hónappal van előttem a terhességben:-), és több mint 10 héten keresztül hányt naponta többször), de hát ugye mindenkinek a magáé a legnagyobb...:-)
Az émelygések eddig csak 1-2 órára korlátozódtak, és főként akkorra, ha éhes voltam (na, ezt se értettem korábban, ha olvastam valahol), most már viszont evés előtt, után, éjszaka, és úgy ált. a nap kb. min. 10-15 órájában.:-(
Ezen állapotot pedig jelentősen fokozzák azon tények, ha:
- kinyitom a hűtőt,
- evéshez készül a család,
- főzni kellene valamit (brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr),
- ránézek a szakácskönyveimre,
- és gasztrooldalakat látogatok a neten...:)

Nos, hát ezen fenti tényezők összességéből fakad az, hogy noha főzőcskéztem kevéskét az elmúlt hetekben, azonban vagy energiám nem volt feltenni a recepteket, vagy kapásból elkapott a hányinger, amint ránéztem a letöltött fotókra.:-(
Eddig sikerült 3 kilót fogyni (ami azért nem látványos, mert volt miből leadni:-), és hát elkezdtem áttérni az úgymond egészségtelen kajákra... Rá sem bírok nézni a teljes kiőrlésű gabonákra, kenyerekre, tofu és társaira, valamint hüvelyesekre, és 2. hónapja egyáltalán nem kívánom az édességet. Ehelyett eszem a fehér kenyeret vajjal (köszi a tippet, Noémi!:-), egyre jobban kívánom a nyers zöldségeket, egyre többször kívánom a tejtermékeket, konkrétan sajtot, túrót -, ami ugye nagy dilemma Babóca tejérzékenysége miatt, mert csak stikában tudom enni -, és hát 1 év után elkezdtem kívánni a halat. A minap pl. bevágtam egy mini olajos tonhalat és egész jólesett...:-) Meg a nagyon egyszerű ételeket...
Úgy általában véve azonban a nap legnagyobb részében nem igen kívánok semmit, és rá sem bírok nézni semmire... Sose gondoltam volna, hogy pont a terhesség alatt lesz ilyen tartós időszaka az életemnek, amikor nem tudok enni...

No, miután ezt jól kitárgyaltam magamban:-), nagyon köszönöm a sok-sok érdeklődő e-mailt, akik hosszabb elmaradásom okát kutatták, igazán jólesett!
És elnézést az elmaradt mailes válaszokért, ígérem, igyekszem majd mindenkinek lassan-lassan pótolni, remélve, hogy nem tart már túl sok ideig ez az émelygős időszak!

Amint pedig újra erőre kapok, folytatódnak a receptek, és megnyitom természetesen a 'Vega kismama' rovatot is, hasznos infókkal!:-)

15 megjegyzés:

  1. Gratulálok, ez azért minden nehézségével együtt igazán örömteli hír!
    Egyszer írtad egy kommentben, hogy ha kipróbálok az oldaladról valamit, akkor írjam meg. Hát, kipróbáltam a málnás-mákos köleskását, és azóta a másféléveseim kedvence! és persze az enyém is. Már több variációban készült: házi eperlekvárral, meggyel, szilvával, dióval, stb.

    VálaszTörlés
  2. Jajdejó!! Gratulálok én is! Akkor pontosan mennyi idő is lesz a két kis manó között? S kitartás, remélhetőleg hamar elmúlnak ezek a rosszabb napok! :o)

    VálaszTörlés
  3. Az örömteli részhez gratulálok, a többi meg majd elmúlik :-)

    VálaszTörlés
  4. dejóóóó!! :D a vega kismama pedig nagyon jó ötelt, és előre örülök neki, h ha majd én is hasonló helyzetbe kerülök, lesz mit olvasnom!
    (és én is hiányoltalak, bár nem írtam e-mailt!.. :)

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok és jóegészséget mindnyájótoknak! Kivárjuk a kívánós állapotot.
    A rosszullétekhez pedig kitartást, elvileg már nem lehet sok hátra, általában a 12-14. hét körül elmúlik.

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok!
    Nem akarok ünneprontó lenni, csak vigyázz a reflux-szal!Azt ugye eleve produkálja a várandósság, ha meg van, akkor meg rátesz egy lapáttal.Nagy szükség lesz a gyerkőcöknek stramm anyukára!

    VálaszTörlés
  7. Siccike, homeopátiával és kineziológiával is seperc alatt lehetne oldani a hányinger lelki hátterét. Nem próbáltad?

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük mindenkinek a sok kedves gratulációt!:-)

    Anikó!
    Nagyon örülök, hogy nálatok is bejött a málnás-mákos!:-)

    Kata!
    2 év 9 hónap lesz a két csemete között. Azért nem semmi vállalkozás a Ti 15 hós + 3 éves párosításotok sem!:-)

    Nana!
    Gyűjtöm az infókat a kismama-rovathoz, úgyhogy remélem, szülés előtt fel is kerülnek!:-))

    Piszke!
    Köszi az aggódást, majd dolgozunk rajta!:-)

    Vera!
    A homeopátiát most kezdtem 2 napja, egyelőre mintha lenne javulás (de mondjuk a tesómnál pl. 3-4 napig volt eredmény, aztán utána nem igazán...), a kineziológushoz pedig a jövő hétre szeretnék bejelentkezni. Á.-nál egyébként a terhesség 4. hetében mentem megelőző hányinger-oldásra a kineziológushoz, és nem volt egy fikarcnyi sem. Most ez elmaradt, és sztem, a sok egyéb tényező mellett tutira ez is hozzájárult, mert az első terhességnél valójában sokkal több okom lehetett volna pszichésen a hányingerre, mint most...

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok én is! :)
    gyömbértea esetleg:? vagy homeos szer...
    Reni

    VálaszTörlés
  10. Reni!
    Köszi, gyömbértea, gyömbéres keksz megvolt, általában rövidebb időre hoz némi megkönnyebbülést. A homeóst most próbálgatom.

    VálaszTörlés
  11. Szerintem akkor tesódnál nem volt jó a szer! Elvileg annak 1-2 nap alatt jelentősen enyhítenie, majd 3-4 nap alatt teljesen megszüntetnie kéne a dolgot. Hátha a tiéd jó lesz!
    És reggel mindig egyél egy keveset! (Bár ezen már biztos túl vagy) Majd írj, hogy vagy!

    VálaszTörlés
  12. GRATULÁLOK!!!!!! És remélem, nagyon-nagyon hamar vége lesz ezeknek a kínoknak! (Én is eljátszottam mindhárommal, de szerencsére a 15. hét végére mindig visszazökkentem a normális kerékvágásba.)
    Legyen nagyon-nagyon szép terhességed és szépséges-egészséges-derűs kisbabád! :)

    VálaszTörlés
  13. Kedves Siccike!

    Tiszta szívbők gratulálok! :-)

    Bevallom, én is aggódtam kissé, mivel már olyan rég írtál a blogba... de most már minden világos! :-)

    Őszintén remélem, hogy mielőbb enyhülnek a rosszullétek és csodálatos időszaknak s egy gyönyörű és egészséges kis manónak nézel elébe! :-)

    Adéle

    VálaszTörlés
  14. Siccike drága!
    Most értem ide és mi fogad?! Szívből GRATULÁLOK!!!! Remélem, mihamarabb túljutsz ezen az émelygős részen, aztán már csak a boldog, várakozással teli napok/hónapok maradnak, meg azok az évek, amelyek a gyönyörű csemetéid gondozásával telnek!
    Nagyon várom a híreidet! (Lélekben már én is felkészültem a következő csemetére és az esetleges nehezítő tényezőkre...)
    Pusz,Ízbolygó

    VálaszTörlés
  15. Anyamanya, Adéle, Ízbolygó!
    Köszönöm nektek is a kedves szavakat!:-)
    Ízbolygó, drukkolok neked is a 2. csemetéhez!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...