2008. március 13., csütörtök

A MOKKA Étterem

Babóca születése óta nem sok alkalmunk volt/ van Férjjel kettesben, nyugodtan vacsorázni, ezért azt találtuk ki, hogy évente legalább kétszer (tavasszal házassági évforduló, és ősszel a megismerkedésünk címén:-) kiválasztunk egy csilivili éttermet és dőzsölünk.:-)) A tematika az volt eredetileg, hogy a Népszabadságnak megjelent egy a 100 legjobb magyar éttermet felvonultató kiadványa, abból kiválasztottuk az első 20-as listáról a szimpibbeket, és alkalmanként egyet felkerestünk.
A Mokka talán nem is szerepel a listán, de a marokkós dizájn miatt már régóta szerettem volna elmenni, majd Férj nemrégiben üzleti ebéden vett itt részt, és nagyon dicsérte.
A múlt vasárnap aztán felkerekedtünk egy görbe napra, majd ebédre a Mokkában.

A hely kívülről valahogy sokkal csalogatóbbnak tűnt, belül valahogy túl sötét nekem (állítólag decemberben festették át ilyen sötétlilára a falakat, korábban fehér-bordó volt, ami nekem sokkal jobban tetszett...). Nem rossz, de olyan sötét... Nekem a legjobban a mosdók és wck, illetve a marokkói csillárok tetszettek!:-)) /lsd. netes fotóalbum/

A felszolgálás nagyon profi, kellően kedves, de nem túl nyálas.
És a kaja...
Végösszegként 15.500 Ft-ot (+borravaló) fizettünk kettőnkre... Hát ja, nagyon nem kevés, de egy évben kétszer dőzsölünk ugye...:-)

Amiket választottunk:
ELŐÉTEL: nem voltunk túlzottan éhesek, ezért szerettünk volna valami egyszerű falatkát enni, ki is választottunk humuszt (csicseriborsókrém) pirítóssal.

Majd a jött a pincércsajszi, és megtudtuk, hogy a humusz (is) a Tapas-tál részét képezi, amire legalább 6-féle tapast választani KELL, külön nem rendelhető... Az étlapon mondjuk úgy szerepel, hogy válsztható, és nem kötelező...
Tanakodtunk némiképp, majd miután a csajszi győzködött, hogy ezek tényleg minimális falatkák, belevágtunk...

Gyorsan hozzáteszem, hogy egy 'tapas' 700 Ft, és ebből ugye 6-ot! Majd ahogy most a neten bogarásztam az étlapjuk, kiderült, hogy a tál alapjaként szereplő kenyér + 2 szósz még + 700 Ft!
Ez az egész valahogy nem hagyott túl korrekt érzést bennem...

Mielőtt kihozták a tálat, megjelent a csajszi friss kenyérrel + egy mustáros másrtással és olívaolajban pácolt fokhagymagerezdekkel, mondván, ez az elő-előétel... Na, ja, ha ezt tudtuk volna, tapast ugye még előételnek nem rendelünk...
Pozitívum, hogy a fehér kenyér mellé barnát is hoztak, a mártás és a fokhagyma nagyon finom volt!

TAPAS-TÁL:
- salátaalap
Hát, ez kérem olyan zacskós előretisztított salátakeverék volt, melyben a saláta jelentős része már rothadásnak indult, sötétzöld és nyálkás volt... NO KOMMENT!
- kemencében sült kenyér: ez isteni finom volt, sok oregánóval, és aszalt paradicsom darabkákkal, talán számomra az ebd legjobb része!:-)
- édes chili szósz + thai lime-os mártás: mindkettő finom.
- fetás koktélparadicsom
- humusz: íze semmi nem volt...
- lime-mentás padlizsánkrém: mint az előzőnél, íze semmi, mentát csak dísznek láttam rajta, a lime-ot keresve sem találtam...
-tavaszi tekercs: ízre nem rossz, de csöpögött az olajtól...
FŐÉTEL
Férj igen sokat fáradozott, hogy valami egyszerűbb húst (pl. csirkét) találjon magának, többnyire halféleségek, tengeri herkentyűk stb szerepeltek.

Egy vegetáriánus viszont meglepően nagy választékot talál magának.
Én bevallom, halat ettem, mert mióta várandós vagyok Kisbolygóval, elkezdtem kívánni a halat (úgy hetente 1x)... Érdekes, Babócánál is így volt...
A főétel adagja amúgy miniatűrnyi volt, a dupla előétellel laktatott, de amúgy nem lett volna elég ebédre...

- halibutfilét választottam, amiről addig nem hallottam, de már tudom, hogy atlanti laposhalról van szó.:-) Nem nyerte el a tetszésem, viszonylag zsíros, és íztelen volt...
- kecskesajttal töltött grillezett padlizsántekercs: számomra a kecskesajt nagyon elrontotta az ízét, de ez szimpla ízlés kérdése...:-(
- zöldfűszeres ricottagombóc: egy pici gombócka, íze ismételten semmi, nemhogy még zöldfűszeres...!
- roston sült polenta: semmi extra...

DESSZERT
- csokoládé soufflé vaníliafagylalttal és Grand Marnier-es eperraguval: a szuflé nagyon finom volt, a fagyi is, de az eperben vagy nem volt semmi Grand Marnier, vagy nem tudom, hova rakták...

ITAL
Mi lime-os limonádét ittunk, ami isteni finom volt, sok friss mentalevéllel, hatalmas pohárban.

Szóval, összességében azt kell mondjam, valószínűleg a sok itthoni főzés eredményeként is sokkal finnyásabb voltam, mint korábban bármikor, és a jóllakottság érzésén, illetve a kemencés kenyér, a limonádé és a csokiszuflé finomságán túl nem jöttem ki túl elégedetten az étteremből....
Hiányoztak Az ízek!

1 megjegyzés:

  1. Két hete mi is hasonló élményeket szereztünk a mokkában, pedig volt idő, amikor érdemes volt időnként meglátogatni. Egy darabig biztos nem megyünk.
    Engem az is zavart, hogy túl sok minden van egy fogásban, nincs egy koncepció a tányéron. Az ízek valóban egyhangúak.
    A fokhagymát így készen veszik. Egyébként tényleg finom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...