2008. március 11., kedd

A spenót nálunk:-)

Valamilyen csoda folytán a főzelékek közül a spenóttal sosem volt Babócának gondja...:-) Már készítettem többféle módon, de ez a Kismama Babakonyhás verzió lett a legtutibb befutó, amit veganizáltam. Tényleg nagyon időtakarékos megoldás! Mi most éppen készen vett szójafasírttal ettük, ami finom volt, de annyira fokhagymás, hogy jajjjj! Nagyon égett a gyomrom utána... (a sárkányeffektusról nem is beszélve:-) Többször nem veszek ilyet... (amúgy se olyan jó megoldás, tudom, csak hát a főzési inspiráció hiánya ugyebár...)!
Spenótfőzelék 
1 éves kortól 
Hozzávalók (3-4 főre):
 50 dkg fagyasztott leveles (pl. Ardo Bio - Auchan, Spar stb.), vagy friss spenót
1,5 tönkölyzsemle, vagy 2 szelet barna kenyér
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 l növényi tej (próbáltam csak rizstejjel, de úgy nagyon édes lett, csak szójatejjel nagyon szójás, úgyhogy a félig natúr szójatej + félig víz variáció vált be)
késhegynyi őrölt kömény
1 ek. olaj


Forrósítsuk meg az olajat, benne a spenótot, aztán dobjuk rá a spenótot. Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverve. Miután összeestek a levelek, öntsük rá az előzőleg tejbe áztatott zsemlét és a maradék tejet. Kevergessük és főzzük 5-7 percig. Nyomjuk bele fokhagymanyomóval a fokhagymát, majd turmixoljuk össze az egészet.
Feltét-javaslat: bundázott cukkini.

2 megjegyzés:

  1. Anyukám is beáztatott zsemlével csinálja, világbajnok kaja!!!

    VálaszTörlés
  2. Vegimilkkel próbáld: nem szója ízű, nem édes....

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...