2008. június 9., hétfő

Egy nagyon fárasztó hét után...

Csak egy rövid bejelentkezés, miért maradoztam el ismét a múlt héten...

Babócánál sajnos ismét felerősödtek az allergiás szénanátha tünetei, lsd. brutál orrviszketés, szemviszketés, rekedtség, krákogás-köhögés, erősödő ekcéma. 2 hétig, amíg kapta az új homeós alkati szerét, látványos volt a javulás, majd ismét erősödés. Ismét felkerestük az újabb homeós dokinkat (http://vegagyerek.blogspot.com/2008/06/jabb-homes-dokinl-voltunk.html), és szert váltottunk. Talán most ez... Vagy mégsem...

A dokinő azt mondta, az első szer valszeg hatott nála, ezért volt látványos a javulás, aztán megszokta a szervezet, mert mégsem az volt a végső, úgyhogy tovább kell kísérletezni. Hát igen, tudom saját tapasztalatból is, a homeopátia már csak ilyen, hosszadalmas terápia, gyakori kísérletezéssel esetenként... Egyébként érdekesség, hogy én ugyanazt a szert kaptam, amit Babóca, mert a dokinő is megerősítette, hogy ha most a terhesség alatt nem kezeljük (tovább) az allergiát nálam is, akkor borítékolhatjuk szinte, hogy a második bébivel is végigcsinálhatjuk ezt a sztorit, mint Babócával:-(. Viszont, ha jó úton haladunk, akkor ennek töredékére lecsökkenthetjük az esélyét... Ja, és "vicces", hogy ő is azt a szert totózta most ki nekünk, amit tavaly már szedtem egyszer egy másik doki által és akkor rohamos javulást is hozott, de aztán egy idő után beállt stagnálásra és nem nagyon történt tovább semmi.


Szóval, ezekkel a tüneterősödésekkel egyidőben jönnek Babóca utolsó hiányzó fogai is, így a kettő együtt olyan állandó feszültséget okozott nála, hogy szinte kezelhetetlen volt időnként, egyre növekvő aggresszióval, amit sokszor maga ellen irányított leginkább (pl. rugdosás, fejverdesés stb..):-(((.

És, hát ami még ezen túl is brutál lefárasztott mindannyiunkat, hogy immáron második hete úgy döntött, el/kihagyja a délutáni ált. min. 2 órás alvásait!!! Pedig borzasztóan fáradt amúgy már, az arcocskája is egyre nyúzottabb.

Nos, akinek gyereke van, az tudja/ érti mit jelent ez! Azaz bármennyire is imádjuk őket, amikor anya egész nap egyedül van egy ilyen aktív csemetével (merthogy apa rengeteget dolgozik, ált. reggel elmegy 6.30-7h körül, majd hazajön este 7-f8 körül) és nincs családi, babysitteri segítség, meg az ember lánya terhes is hozzá... Hát igen, a nap csúcspontjai tudnak lenni, amikor a Gyermek elvonul délben és este aludni... De JAJ, ha ezt már délben sem teszi, és az esti lefekvés is kezd harccá válni még így is! Pedig mozgásban, fáradtságban nála sincs hiány! Szóval, a hét végére már nagyon kivoltam, és brutál lefáradtam, pszichésen talán még jobban, mint fizikailag! Az idővel, főzéssel pedig állandó harcba kerültem...

Nagyon-nagyon remélem, hogy ezt a délutáni alváselhagyást csak átmenetileg gondolja, hiszen még csak 2,5 éves, és az elég aggasztónak tűnne 2 gyerekkel szeptembertől éjjel-nappal teljes munkaidőben...!


A dokinőnk szerint most annyira fel van aljzva a szervezete az allergia miatt, hogy az is okozhatja nála ezt a túlpörgést... Az új szer, amit kapott, állítólag 3 napon belül jelentős javulást kéne, hogy hozzon, vagy ha nem, megint váltani kell...:-( Hát, tegnap letelt a 3 nap, szem-orrviszketés megint erősödni látszik, rekedtség, krákogás szintúgy................:-(((((

Ja, és hát mindketten szedünk most Bach-virágcseppeket, én pedig kineziológushoz is járok a témában, hogy tovább dolgozzak saját magunkon.:-)

Szóval, a receptek gyűlnek-gyűlnek, aztán majd valamikor megint csak tudok referálni....

6 megjegyzés:

  1. Szia Siccike!

    Már régóta olvasom a problémáidat, nagyon nehéz lehet Neked. :(
    Gondolom ha kineziológushoz jársz, akkor a betegségek lelki- családi hátterével is foglalkozol. Ha a kineziológia nem lenne hatékony, ajánlanék egy a kineziológiából kinőtt, sokkal hatékonyabb technikát. Ez az EFT, emocionális felszabadító technika. Babócán is ki lehet próbálni, mert gyerekeknél is lehet. A tünetek okát célozza és szünteti meg. Lehet úgy is, hogy Te mész ezzel foglalkozó szakemberhez, de a módszert megtanulva (meglepően egyszerű) Te magad is tudsz segíteni vele másoknak. http://humanharmony.hu/index.php
    Ha nem lenne elég, nagyon jó pszichoterapeutát is tudok ajánlani Budapesten, akivel tovább lehetne dolgozni a problémákon - bár valószínűleg, az EFT mellett erre nem lenne szükség. Egyébként is pszichoterápiát csak a várandósság után lehetne elkezdeni, az meg már kicsit későnek tűnik. Jobb lenne meggyógyulnotok a baba születése előtt, hogy aztán már könnyebb legyen a két gyerekkel. ;)
    Jobbulást kívánok Nektek és nagyon szorítok, hogy minden rendbe jöjjön!

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    En is nagyon drukkolok, hogy jobban legyen babuci, mert nagyon hianyoznak az ujabb receptjeid!
    Imadom a bloggodat, nagyon szuper!
    Tovabbi napsugaras szep napot, Dori

    VálaszTörlés
  3. Sajnos ez most nehéz időszak de biztos lehetsz benne,hogy amint meglátod mit akar neked üzenni-megoldodik..

    Sajnálom szegény kis Á.-t,kínlódik de javulni fog..én is kaptam új szert,napokig fájdalmak,de megérte mert jobb lett utána.
    Szorítunk, gondolunk rátok,sok puszi, Nóri

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Szerintem fontos lenne kitalálni valamit, hogy ne legyen ekkora teher és stressz rajtad, mert akkor túl nagy a helyzeti feszültség, és úgy nehéz gyógyulni.Szóval kéne valamiféle, néha-néha segítséget, hogy te is pihenhess egy kicsit.
    Drukkolok
    Anna
    (Palanka)

    VálaszTörlés
  5. Ildinko!
    Megnéztem az oldalt, érdekes! Eddig még nem hallottam erről a módszerről. Te próbáltad talán?

    Dori, Nóri!
    Köszi a támogatást, hát igyekszünk javulni!:-)

    Anna!
    Hát, valójában hetente egyszer jön egy csajszi segíteni takarítani és vasalni, és az tényleg nagyon nagy segítség! Amúgy persze jól jönne néha némi kimenő, de most családilag nem igazán megoldható, az ex-babysitterünk pedig mostanság nem annyira elérhető, úgyhogy kénytelen vagyok kitartani.:-)

    VálaszTörlés
  6. Igen, próbáltam. Voltam tanfolyamon, ahol olyan dolgokra jöttem rá, amiket soha nem gondoltam volna, hogy magamtól sikerül - pedig évekig jártam terápiába korábban. És mivel magam is pszichológus vagyok, másoknak is segítettem vele, és leesett az állam, milyen gyorsan hoz eredményeket. Úgyhogy bár kezdő vagyok, de engem teljesen meggyőzött a módszer. És tényleg pofon egyszerű, jó szívvel tudom ajánlani.
    Mondjuk mindegy, milyen módszerrel, csak gyógyuljatok meg minél előbb! Találd meg a számodra legmegfelelőbbet, de ez is egy lehetőség.
    Sok erőt küldök a gyógyuláshoz! ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...