2008. november 13., csütörtök

Kölesrezgő (vegán)


Kölesrezgő, avagy kölespástétom egyszerűbben (bocs a fotóért, nagyon siettem!:-). Az eredeti receptben megadott mennyiség szerintem hatalmas adag, nem győztem osztogatni.:-) Ezt amúgy sem szoktam nagyon érteni, hogy a pástétomok receptjeinél miért adnak meg mindig ált. több hétre való mennyiségeket... Az instrukciók szerint szeletelni kellett volna, de nekem nem állt össze annyira, így inkább kenősre vettük a figurát. Az íze nem rossz, de a Gyermek folytatódó kajasztrájkos időszakában nem volt hajlandó megkóstolni sem...:-((

Igen nagy mennyiségű élesztőpelyhet tartalmaz, így fontos B12 vitamin forrás!

Kölesrezgő
1 éves kortól
Hozzávalók (nálam egy őzgerincformányi mennyiséghez):
150 g köles
50 g napraforgó
50 g paradicsompaprika (nálam édes paprikakrém)
50 g sörélesztőpehely (legközelebb max. 40 g-mal próbálkoznék)
50 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
2 ek. agar-agar
2 ek. olaj
szójaszósz

A kölest kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Pirítsuk le a paprikát és vágjuk apró kockákra. Az agar-agart oldjuk fel 1 dl vízben és forraljuk fel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Az egészet turmixoljuk össze, és öntsük lapos formába. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe. Miután megkeményedett, szeletelhetjük.

Forrás: Gabonaételek - Napfényes Alapítvány

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ezt kifogom próbálni! Sokféle kenyérre kenhető dolgot csinálok, mert nem szeretjük a jó kis hazai bolti felvágottat!
    Vera vega konyhájának vagyok rendszeres olvasója! Ez a karácsonyi is jó ötlet, bár nem vagyunk vegánok, de szeretem az egészséges ételeket!

    VálaszTörlés
  2. Orsi!
    BEleolvasgattam a blogodba, és le a kalappal!!! 6 fiú gyermek?! Hát, igen, nálam az olyan nők, mint te kerülnek az ŐSANYA-kategóriába!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...