2008. november 1., szombat

Spenótos-krumplis rétes (vegán)

Először Veránálwww.veravegakonyhaja.blogspot.com olvastam róla, hogy létezik készen kapható teljes kiőrlésű réteslap, így adandó alkalommal be is táraztam belőle több dobozzal (Tante Fanny, pl. Kaisers). Aztán nemrégiben Kata  sütött réteseket, így megjött az újabb lökést adó ihlet, hogy végre neki is álljak.:-)
Ezt a receptet a Kismama Magazin októberi számában olvastam (majd sk. vegánosítottam), és mondhatom, igen nagy sikert aratott teljes családilag! Csak úgy faltuk mindannyian vacsorára, majd még másnap reggelire is!:-) Nem beszélve arról, hogy Babócánk is nagyon élvezte a kuktáskodást.:-)
A spenótos mellé készült kölestúrós-meggyes is, de erről majd egy másik bejegyzésben többet.

Kata kölestúrós-mákos és kölestúrós-szilvás rétese

Spenótos-krumplis rétes
 1 éves kortól
Hozzávalók (1 rúd réteshez):
 3 db készen kapható, teljes kiőrlésű réteslap
45 dkg mirelit parajpüré
30 dkg héjában főtt, frissen áttört burgonya
2 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 ek. olívaolaj
1 ek. kukoricakeményítő
őrölt szerecsendió
őrölt római kömény
2-3 gerezd fokhagyma (ez nálam 1,5 gerezd volt, hogy el ne riasszam a Gyermeket az ízétől)
Olvasszuk fel a spenótot, majd nyomkodjuk ki kicsit a levét. Keverjük össze a kihűlt, áttört krumplival, a keményítővel, liszttel, 1-1 kávéskanál szerecsendióval és köménnyel (én ezeket tis csökkentettem 0,5-0,5 kk-ra), sóval, a péppé zúzott fokhagymával és az olívaolajjal. Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy szárazat a munkafelületen, rakjuk rá az első réteslapot, és kenjük meg olvasztott margarinnal. Rá a következő lap, azt ismét bekenjük, majd arra a harmadik, melyre már rákenjük a tölteléket úgy, hogy a széleken maradjon 2-2 ujjnyi hely. A hosszanti széleket kissé behajtjuk, majd a konyharuhával feltekerjük a rétest, és óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsire emeljük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Csak akkor szeleteljük, mikor már majdnem teljesen kihűlt!

Forrás: Kismama Magazin

1 megjegyzés:

  1. Hú, de szeretem a krumpli-spenót párosítást! Vevő vagyok erre a receptre, köszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...