2009. március 25., szerda

Krumplis tészta szaftosan

Nemrégiben Vera írt a burgonya fogyasztásának nem túl kedvező spirituális hatásairól a szellemre vonatkozóan, ennek ellenére azonban mégis volt mostanság 2 olyan hetem, amikor valami miatt nagyon kívántam és ettem is a krumplit (lehet, hogy túl sokat röpködtem meditálva, és éppen egy kis földreszállásra volt szükségem:-)). Alaphelyzetből egyébként heti max. egyszer szoktam krumplisat csinálni, de most tényleg belehúztam, hetente többször is volt!:-)) Olyannyira, hogy jól meg is untam megint egy időre...:-)
Ezt a receptet Napmátkánál találtam, és rögtön el is készítettem, mert nagyon tetszett, hogy a tészta kicsit nedvesebb marad, ami nem kis előny számomra a krumplis tésztánál. Plusz teljesen új dizájnt adott neki a tollhegy-tészta is!:-)
Olyannyira bejött az egész családnak, hogy ezentúl nálunk tutira így fog már készülni!:-)
Krumplis tészta szaftosan
Hozzávalók (4 főre):
500 g tollhegytészta ('penne')
6 db közepes krumpli
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma (ezt én levettem kettőre a gyerek miatt, de elbírta volna a négyet:-)
1 kk. pirospaprika
olaj
őrölt fekete bors
Megpirítjuk az olajon a felaprított vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát és a kockákra vágott krumplit. Kis pirítás után megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk és felöntjük egy kis vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, majd fedő nélkül kicsit elfőzünk a levéből. Villával összetörjük, de csak annyira, hogy szaftos maradjon, majd beleforgatjuk a közben kifőtt tésztát. Az asztalnál borsozzuk.

2 megjegyzés:

  1. De örülök, hogy ízlett! Pedig tényleg semmi extra, egyszerű krumplistészta :-)
    (A képen nem látom, durumtésztát használtál vagy valami mást?)

    VálaszTörlés
  2. Napmátka!
    Igen, durum volt, de lehet ilyenből teljes kiőrlésűt is kapni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...