2009. március 4., szerda

Teljes kiőrlésű lekváros linzer

Jó-jó, tudom, mostanság elég sok volt az édesség errefelé...:-) Valójában ma nem is ezt akartam feltenni, de olyan jóóól sikerült!:-) Illetve bocs, egy nagy baj van ezzel a recepttel!: mire kisült a harmadik tepsi, a két pasi eltüntetett már 1,5 tepsivel, noha másnapra szántam vendégségbe...:-)) Úgy tűnik, nekem mostanság mindig vendégség címén kell sütnöm, és akkor mindent felesznek!:-)))

Amúgy nekem is igazán ízlett, de egy kicsit - tudom, ez is régi lemez!:-)-, számomra megint túl édes volt, bár etéren rögtön le lettem szavazva... Ja, meg azért a 250 g margarin se piskóta kalóriaértékben...:-)
Mindenesetre érdemes szerintem dupla adaggal indítani, mert az összeragasztásos művelet eleve lefelezi a darabszámot.


Korábbi kekszes receptjeim:
Zöldcitromos-kókuszos keksz
Napraforgós mogyorórudak
Sütőtökös keksz
Svéd rozsos keksz


Teljes kiőrlésű lekváros linzer 
 Hozzávalók (kb. 25 db kisebb összeragasztott linzerhez):

 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
250 g bio növényi margarin
150 g nádporcukor (legközelebb kb. 100 g cukorral próbálkoznék, de ez függ a lekvár édességétől is, savanykásabb lekvárhoz mehet esetleg az édesebb tészta)lekvár ízlés szerint

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk (esetleg két zsírpapír közé téve, ha nagyon meglágyul, vagy nyújtás előtt kb. fél órára tesszük). Linzerformával lyukas és sima tallérokat szaggatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt kisütjük.
Tipp: sima kekszformaszaggatóval is szaggathatjuk, lekváros ragasztás nélkül, akkor kiadósabb (Férjnek pl. úgy ízlett a legjobban:-)
Forrás: Napfényes Alapítvány: Sütemények

7 megjegyzés:

  1. Csak bàtran tegyèl bàrmifèle èdes bejegyzèst.Zsu

    VálaszTörlés
  2. Zsú!
    Hát, édesben nem szokott hiány lenni nálam sem!:-)

    VálaszTörlés
  3. Hemangi!
    Köszönöm!:-) Nagyon igényes és szép az oldalad, szívesen felteszem!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Siccike!
    Úgy érzem megérkeztünk Kánaánba, vagy Nirvána vagy mindegy :) végignéztem sok-sok recepted, el is mentettem őket és ezennel tejmentes életünk egy következő szintre lépett :) Nagyon jók a receptek és teljesen megvalósÍthatók! A linzer már sül is, kicsi lányom pedig várja, hogy ragasztgathassa és ehesse. Köszönjük!

    Tejmentes Bibilány, és nekifőző Filianya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDD Hát, ezt valami nagyon gyönyörűen megfogalmaztad, teljesen meghatódtam, köszönöm!:) Bár a recept a Napfényes Alapítvány könyvéből származik, képzeld egy vidéki étteremben olyan sikert aratott, hogy rendszeresen készítik a kávé mellé a vendégeknek!:)

      Törlés
  5. Ez a linzer tészta meg fog puhulni,attól hogy nincs benne se tojás,se sütőpor,szódabikarbóna,se tejföl,mint a hagyományos linzerben?Vagy ropogós keksz marad?
    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi, nekem ropogós szokott maradni. :) Mostanában úgy szoktam vele többnyire próbálkozni, hogy a gyerekek miatt beleteszek kb 1/3 fehér, vagy fehér tönköly lisztet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...