2010. március 17., szerda

Csicseriborsó-curry graham-palacsintával

Ennek az ételnek elég "vicces" volt a fogadtatása.:-) A Kicsi először evett csicserit és az első falatok után szépen kiszemezgette magának a palacsintát, a többit félretolta... A Nagy az oviból hazajövet szokás szerint nagyon éhes volt, így gondoltam megkínálom, ama kegyes hazugságot alkalmazva, hogy paradicsomos golyócskákkal töltöttem meg a palacsintát (végülis tényleg így volt...:-). Lelkesen bevágott belőle egy egész darabot, majd ezt látva, a Kicsi is követelte magának, és ő is lenyomott egy fél csicseris palacsintát!:-) Nekem nagyon ízlett elsőre is:-), kifejezetten harmonikusak voltak az ízek szerintem, nem túl fűszeres, mégis kellően indiai!
Az eredeti recept naan kenyérrel, vagy csapatival javasolta fogyasztani, de nekem éppen csak néhány palacsinta lesütésére volt időm, amit most graham liszt és víz keverékéből csináltam, pici sóval és olajjal.
Tönkölypalacsinta alapreceptje ITT!

TIPP: a hüvelyes főételhez gabonából készült köret = TELJES ÉRTÉKŰ FEHÉRJE!

Nyomtatható recept

Csicseri-curry
Hozzávalók (4 főre):
2 vöröshagyma, felaprítva
4 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1 ek. olívaolaj
1 tk. chilipor (én ezt kihagytam)
1 tk. só
1 tk. kurkuma
1 tk. pirospaprika
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt koriander
2 x 440 g csicserikonzerv
440 g konzerv darabos paradicsom
1 tk. garam masala

Az olajat felhevítjük, és puhára pároljuk benne a hagymákat. Hozzáadjuk az összes fűszert a garam masala kivitelével és 1 percig pirítjuk. Beletesszük a csicserit és a paradicsomot, majd kis lángon 20 percig főzzük. Belekeverjük a garam masalát és még 10 percig főzzük.


3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...