2011. január 20., csütörtök

Diós csokigolyók

Nagyon megtetszett az Ízek és érzések Magazin Karácsonyi különszámának címlapján szereplő fotó, mely a diós csokigolyókat ábrázolta! És miután a receptet elolvasván igen egyszerűnek a megvalósítás is, Szilveszter volt az alkalma, amikor erre sor került. Na meg a 'kókuszzsír margarin helyett' 2. számú próbájára. A kókuszzsír jól vizsgázott itt is!
A golyócskák igen dekoratívak voltak, de a gyerekeknek készítettem dióhempergetés nélküli verziókat is.
Nem túl édes, finom kis desszert!


Diós csokigolyók
Elkészítés: 25 perc
Hozzávalók (kb. 30 db kis golyóhoz):
50 ml növényi tejszín
100 ml "erős" gabonakávé (100 ml víz + 1,5 tk. gabonakávé keverésével készítettem, eredetileg fekete kávét írt a recept)
75 g nyers nádcukor (eredetileg 150 g-ot írtak, nekünk így a felével is teljesen megfelelt az édessége)
40 g kókuszzsír
1 cs. bio Bourbon vaníliás cukor (pl. DM-ből)
50 g étcsokoládé darabokra törve
200 g natúr darált keksz
50 g darált dió
kb. 50 g étcsokoládé a mázhoz (eredetileg 120 g-ot írt)

A növényi tejszínt a kávéval és a cukorral 5 percig forraljuk. Ezután belekeverjük a kókuszzsírt, a vaníliáscukrot és a darabokra tört étcsokoládét. Amint a csoki elolvadt, a lábast lehúzzuk a tűzről, és a kekszet belekeverjük. A kihűlt masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, és beleforgatjuk a darált dióba. A mázhoz a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és egy zacskóba töltjük, a sarkát kivágjuk, és a golyókat a csokival megcsíkozzuk.

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...