Oldalak

2013. március 25., hétfő

Bazsalikomos-paradicsomos fehér bab


Ez is valami isteni finom volt!:-) Előnye, hogy télen-nyáron elkészíthető az éppen fellelhető paradicsom szerint (azaz télen konzerv paradicsomból értendő:-). Nagyon jó kis friss ízeket hozott ebbe a dermesztően hideg tavaszba...:-)
A 30 Napos Vegán Kihívás idején ettük először!:-)

Bazsalikomos - paradicsomos fehér bab
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók (2 főre):
50 g füstölt tofu, felkockázva
1 lila hagyma, felaprítva
250 g főtt fehér bab (esetleg konzerv), lecsöpögtetve
1-2 ek. olívaolaj
1 késhegynyi kurkuma
80 g paradicsompüré
90 ml víz
1 tk. agave szirup
1 csokor friss bazsalikom, felaprítva
1 ek. napraforgómag
1 sárgarépa
só, bors

1 ek. olívaolajon pirítsuk a tofukockákat kb. 3 percig. Adjuk hozzá a kurkumát és a lila hagymát, és pirítsuk együtt még 2 percig. Óvatosan keverjük bele a babot, a paradicsompürét, a vizet és az agave szirupot, és még süssük tovább 2 percig, majd a tűzről levéve sózzuk-borsozzuk.
A napraforgómagot pirítsuk 2 percig szárazon egy serpenyőben.  A sárgarépát zöldséghámozóval vágjuk széles csíkokra. A paradicsomos babot merjük egy tányérra, szórjuk meg a bazsalikommal, a sárgarépa csíkokkal és a pirított napraforgóval, végül csepegtethetünk még egy kis olívaolajat a tetejére.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

2 megjegyzés:

  1. Lehet az,hogy csak engem ihlet kommentelésre ez a sok finomság?! Köszi ezt a receptet, megcsináltam nagyon jól sikerült és a gyerekek is szerették! Tök jó lehet ez az Attila H. könyv!
    Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Nektek is ízlett, Zsófi!:-) A könyv tényleg nagyon jó, alig van benne egy-kettő nem annyira sikerült recept... A Facebookon egyébként többen szoktak reagálni a bejegyzésekre, ott valahogy könnyebben megy szerintem a többségnek...:-)

      Törlés