Oldalak

2013. szeptember 11., szerda

Mi a célja a 30 Napos Vegán Kihívásnak?



Egy korábbi bejegyzésemben elmeséltem, honnan és hogyan is jött 'A 30 NAPOS VEGÁN KIHÍVÁS' ötlete.
Most szeretném megosztani Veletek, hogyan is képzeltem ezt a 30 napos programot!:-)

Időpont: 2017. március 1. (szerda) - március 30. (csütörtök).

Ki csatlakozhat?
BÁRKI! Olyanok is, akik nem vegetáriánusok/ vegánok! Sőt!:-)
Csatlakozhat, pl. aki:
- szeretne legalább 30 napig kifejezetten egészségesen étkezni,
- vagy esetleg fogyni, ÉHEZÉS nélkül!:-)
- egészségügyi okok miatt lenne szüksége a hús-, tej- és tojásmentes étkezésre,
- etikai, spirituális okokból kifolyólag szeretne az állati fehérje mentes étkezésre áttérni,
- és mindemellett a RENDSZERES MOZGÁST is vissza/beépíteni az életébe!
- Bloggerek is jöhetnek akár!:-)
FONTOS: ha babát vársz, vagy szoptatós anyuka vagy, akkor írj nekem légyszi külön, akár itt megjegyzésben, vagy privátban, mert akkor 'státuszodtól' függően megbeszéljük, Te hogyan csináld, csinálhatod-e?:)

Hogyan csatlakozhatsz?
Idén nem lesz már külön regisztrációs lap, mindenki, aki szeretné követni a programot, önállóan megteheti ezen a blogon keresztül, illetve beléphet a Kihívás zárt Facebook csoportjába!

Hogyan zajlik majd a program?
Az első napot megelőzően összeállítok egy 1 hetes menütervet, illetve megosztok majd Veletek néhány gondolatot, ami talán segítséget adhat majd a kezdéshez.
Mindig az újabb hét megkezdése előtt (a tervek szerint a megelőző kedden) töltök fel inspirációt nyújtó menüterveket. Az ételek elkészítésében a fő szempontok az EGYSZERŰSÉG, és a KIEGYENSÚLYOZOTT vegán étrend lesz!
A menüket használhatod ötletként, és onnantól kezdve, akár az alapanyagokból kiindulva főzhetsz bármi mást is!:-) A menük összeállításához gyakran merítek majd ihletet Attila Hildmann és Colleen Patrick-Goudreau vegán szakácskönyvíróktól is!:-)

A napközben fogyasztott ételeket igyekszem majd lefotózni és időnként megmutatni a Facebook oldalon!

Mi a cél?
Az egyik legfőbb cél lenne, hogy akik csatlakoznak a programhoz, interaktív módon (pl. a zárt Facebook csoporton keresztül), saját tapasztalataik megosztásával támogatást nyújtsanak egymásnak a VÁLTOZÁSHOZ!
A másik ugyancsak nem kevésbé fontos cél pedig a VEGÁN, állati eredetű élelmiszerektől mentes étkezés népszerűsítése és annak bebizonyítása, hogy így is lehet jó közérzetünk!:-)



KI JÖN VELEM/ VELÜNK?;-)

18 megjegyzés:

  1. Nem olyan rég tértem át vegetáriánus étkezésről vegánra. Csatlakozom, mert szerintem tanulhatok új dolgokat, és kíváncsi is vagyok. :)

    VálaszTörlés
  2. De jol hangzik! Alig varom, hogy kezdjuk!

    VálaszTörlés
  3. Igaz, csat utólag szólok, de elvittem a képedet, és írtam a kihívásról is. Nincs túl sok követőm, de hátha bevonz még egy vagy két embert... :)
    http://napiharapnivalo.blogspot.hu/2013/09/30-napos-vegan-kihivas.html

    VálaszTörlés
  4. Szia Siccike, úgy is lehet csatlakozni, hogy a program bizonyos pontjait nem követem? Pl. ennék fehér rizst, meg alkalmanként nyírfacukrot, nádcukrot. (Szóját nem fogyasztanék. ) A mozgás sem jönne össze, ha csak a 2 kisgyerekem egész napos felügyelete és mellettük lévő házimunka nem számít annak :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nyugodtan, egyéni belátás szerint!:)

      Törlés
  5. hello, erdekesnek tunik a kihivasod. :) meg most olvasom a reszleteket. Kerdesem adodott. Van egy majdnem 9 honapos babocam, akit szoptatok meg igeny szerint es a hozzataplalasohoz a Bebi iranyitotta hozzataplalasi iranyelvet hasznaljuk. Ez azt jelenti, hogy o is az es abban a formaban eszi mint mi. Persze hozza adott so es Cukor nelkul. Kerdes, hogy ez a fajta taplalkozas a szamara is biztositja a szukeseges tapanyagokat az egeszseges fejlodesehez? es persze a szoptatas miatt mennyire felelne meg nekem is? Koszi elore is (bocsi a nevtelensegert, a tobbirol fogalmam sincs, hogy micsoda :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szoptatás miatt megfelel Neked, viszont egy 9 hónapos babának több dolognál is felmerülhet, hogy mennyire lenne jó neki.... Szóját és szójásat nem javasolt 1 éves kor előtt, a hüvelyeseket nem ebben a formában, egészben, hanem átpasszírozva, a fűszerezések lehet, hogy néhol erősek lennének neki stbstbstb.
      Az 1 éves kor alatti babák vegán étkezése nagy figyelmet igényel, ez az étrend nem ennek a korosztálynak szól legfőképp.:) Azt javaslom, ha eddig vegyes étkezésen volt a család, akkor inkább próbálgassatok a receptekből és ízlelgessétek!:)

      Törlés
  6. Sziasztok
    Érdeklődöm, kezdő vagyok, hogy előre mit kell beszerezni, vagy esetleg egy bevásárló listát kaphatok e? És az is érdekelne,hogy olyan ételek is szerepelnek amiket reggel el lehet készíteni és a munkahelyre magunkkal vinni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A heti étrendet a megelőző hét csütörtökjén fogom kiküldeni. Pontos bevásárlólistát Nektek kell majd összeállítani, de segítséget a beszerzéshez találsz ebben a bejegyzésben: http://www.vegagyerek.hu/2013/02/a-30-napos-vegan-kihivas-bevasarlo.html Igen, lesznek előre elkészíthető ételek!:)

      Törlés
  7. Szia Siccike! Csatlakoznék én is a kihíváshoz, de jelezném, hogy van egy 6 hónapos babócám akit szoptatok még (csak most kezdjük el a hozzátáplálást). Mire figyeljek, min változtassak majd? Köszi, Tímea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra figyelj, hogy a Te saját energiaszükségleteid alapján egyél!
      Ha éhes vagy a „holtidőkben”, pótold gyümölccsel, te nyugodtan ehetsz banánt, aszalt gyümölcsöt, olajos magvakat. És ha mégis úgy érzed, akkor a szénhidrátok mennyiségét emelheted kicsit (gabonafélék, teljes kiőrlésű tészták, magkrémek).

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ. Délután is ehetek friss gyümölcsöt?

      Törlés
  8. Mikor lesz még ilyen?? :) Sajnos erről lemaradtam de a következőre mindenképp szeretnék jelentkezni!!!! :)

    VálaszTörlés
  9. Mikor lesz még ilyen?? :) Sajnos erről lemaradtam de a következőre mindenképp szeretnék jelentkezni!!!! :)

    VálaszTörlés
  10. Szia Siccike, én is csatlakoznék a kihíváshoz. Van egy 10 hónapos babym, még szoptatok. Szóját nem szeretnék enni. Érdeklődőm, hogy hozzátok képest egy hét csúszással lehet-e követni benmeteket. Köszönöm, Timi

    VálaszTörlés