tag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post8592105918517404847..comments2023-11-24T20:07:47.446+01:00Comments on Vegagyerek: Tejmentes hamis mozzarellasiccikehttp://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-21842297455177997192014-10-07T12:08:44.321+02:002014-10-07T12:08:44.321+02:00nem tudom, én nem próbáltam, esetleg próbálj meg a...nem tudom, én nem próbáltam, esetleg próbálj meg angol nyelvű receptek között kutakodni, hátha!siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-18647784272138534812014-08-19T12:46:59.780+02:002014-08-19T12:46:59.780+02:00Hàt a szoja a màsodik legallergizàlobb a tej utàn!...Hàt a szoja a màsodik legallergizàlobb a tej utàn!! Maàsbol nem lehet késziteni?? :((Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08416884176815389666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-34268575319793784432013-11-03T22:50:22.860+01:002013-11-03T22:50:22.860+01:00Hát, bevallom, elég régen, kb. 4 évvel ezelőtt kés...Hát, bevallom, elég régen, kb. 4 évvel ezelőtt készítettem el ezt a receptet, úgyhogy a konkrét ízét elég nehéz felidéznem...:) A bejegyzésben azt írtam akkor, hogy nincsen szójaíze, de nem tudom, hogy olyasvalaki számára, aki nincsen hozzászokva, ez egyáltalán nem érződik-e ki... Az alap adag elég minimális, úgyhogy szerintem érdemes nekiindulni egy kísérleti adagnak, és utána már könnyebben eldöntheted!;)siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-5601193586341858522013-10-21T23:22:59.086+02:002013-10-21T23:22:59.086+02:00Szia! Nem vagyok jóban a szójás tejhelyettesítők ...Szia! Nem vagyok jóban a szójás tejhelyettesítők ízével. Ez főleg a joghurton, tejfelen jön ki (yoja). Itt ezeken kívül ízesítés gyanánt gyakorlatilag csak só van. Most ez lehet hülye kérdés, meg nem biztos, hogy az a növényi íz mindenkit zavar (van, akit pl. nem zavar a sztevia mellékíze sem, engem igen), szóval ez szójaízű?<br /><br />Köszönöm.kaulics violahttps://www.blogger.com/profile/02020922336351279757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-85800603642111877832011-02-10T02:17:02.129+01:002011-02-10T02:17:02.129+01:00Alma!
Igazság szerint 1x már nekifutottam, hogy na...Alma!<br />Igazság szerint 1x már nekifutottam, hogy nagyobb mennyiségben is elkészítsem, de aztán úgy belebonylódtam jómagam is a méricskélésbe, hogy végül elszúrtam...:-( 3-4 napig mindenképpen eltartható!siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-29393963795690961972011-02-04T13:42:35.790+01:002011-02-04T13:42:35.790+01:00Kedves Siccike!
Szeretném kérdezni, hogy mekkora m...Kedves Siccike!<br />Szeretném kérdezni, hogy mekkora mennyiségeket javasolsz egy nagyobb adaghoz?(A leírásnál,ha jól értettem,csak próba adaghoz jeleztél mennyiséget az összetevőkből.) Illetve, hogy mik a tapasztalataid, mennyi ideig áll el hűtőben?Almahttps://www.blogger.com/profile/15701930337941328013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-52956344298173085862011-01-04T19:33:33.391+01:002011-01-04T19:33:33.391+01:00szia zoldninja vagyok,
Koszonom Szamoca ez most e...szia zoldninja vagyok,<br /><br />Koszonom Szamoca ez most eppen jol jott..<br />valami eross vega etelt keresek valami szaraz tesztat nehez yang etelt de nem szojaval..kell valakinek<br /><br />Boldog ulj evet mindenkinek itt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-3951914095515004862010-11-15T18:23:08.430+01:002010-11-15T18:23:08.430+01:00Zöldninja, ezt most találtam:
http://www.nlcafe.hu...Zöldninja, ezt most találtam:<br />http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20101115/ha_jot_akarsz_magadnak_keszits_otthon_margarint/<br /><br />Ez is majdnem olyan, mint Siccikéjé!<br />Igaz, ez ír tejet, meg tojássárgáját, de szerintem növényi tejjel és kevés kurkumával lazán helyettesíthető ez a két anyag.Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-260831156767041322010-11-11T01:01:09.716+01:002010-11-11T01:01:09.716+01:00Zöldninja!
Az előző hozzászólásomban belinkeltem a...Zöldninja!<br />Az előző hozzászólásomban belinkeltem a receptet, katt a 'pálmazsír' szóra!:-)siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-45446892007090433522010-11-08T18:36:41.576+01:002010-11-08T18:36:41.576+01:00Szia zoldninja vagyok,
Koszonom az otletet!Szetne...Szia zoldninja vagyok,<br /><br />Koszonom az otletet!Szetnezek a bio boltokban.<br />Es hol kaphatom meg ezt a receptet?-vagy csak szimplan:ossze kell keverni a palmazsirt a kokusz oljajjal es fuszerezni?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-49608654933866277602010-11-05T00:29:05.366+01:002010-11-05T00:29:05.366+01:00Zöldninja!
Esetleg próbáld meg elkészíteni a zöldf...Zöldninja!<br />Esetleg próbáld meg elkészíteni a zöldfűszeres vegazsírt, aminek az alapja <a href="http://www.vegagyerek.hu/2008/09/zldfszeres-vegazsr-vegn.html" rel="nofollow">pálmazsír</a><br />. Nagyon finom szerintem! A pálmazsír, kókuszolaj ált. bioboltokban kapható.siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-72558288422864926052010-11-02T18:18:51.388+01:002010-11-02T18:18:51.388+01:00Szia zoldninja vagyok,
Ez tenylag nem ide tartozi...Szia zoldninja vagyok,<br /><br />Ez tenylag nem ide tartozik.Azert csodalkoztam mert:a keresztenyseg minden csak nem allatvedo es vegan...<br />Pedig Assisi szent Ferenc nem nezte le az allatokat es nem tette oket masodik es harmadik sorban,es vegetarianus is volt..<br />Engem a kertesztenyek gyulolnek mert vegan vagyok es nem teszem az allatokat teokratikus rasszista szpeciszista rendben,(ahogy ok tettek az afrikanusokat,zsidokat ,rromakat,es a noket)foleg az en orszagomban a kutyakat gyulolik a legjobban...a keresztenyek.<br />En szabadelvu anarhista isteasztronauta(UFO hivo)vagyok vallasom a termeszet vallasa,erdekel minden ami pogany,Wicca es persze vega.<br />Veled semmi baljom orvendek hogy vegan vagy es latom kutyad is van.<br /><br />Tehat foljtatjuk a diskuciot a:mozarellarol.<br />A kerdes az hogy:honnan veszek en kokusz olajat..?Mert nalam a nagy uzletekben nem hiszem hogy van.<br />Aztan:a kokuszrol nekem valami edes jut eszemben.Azt a kokusz olajat lehet valjon sosan is elokessziteni?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-79124560437740805012010-11-01T21:04:27.684+01:002010-11-01T21:04:27.684+01:00Zöldninja,
római katolikus vagyok, ráadásul hitokt...Zöldninja,<br />római katolikus vagyok, ráadásul hitoktató is. De miért csodálkoztál ezen?<br />Egyébként ez már nagyon nem a mozzarellához és a margarinhoz tartozó téma, úgyhogy szerintem inkább majd az én blogomra írj!Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-66497582339307927992010-11-01T20:15:55.665+01:002010-11-01T20:15:55.665+01:00@Szamóca
Szia Szamoca zoldninja vagyok,
koszonom...@<a href="#c2147814437263874488" rel="nofollow">Szamóca</a><br /><br />Szia Szamoca zoldninja vagyok,<br /><br />koszonom a jotanacsot!Ere nem gondoltam.Utanna nezek.<br /><br />Olvastam a profilodat es csodalkozva konstataltam hogy kereszteny hivo vagy kerdesem:meljk kereszteny vallashoz tartozol?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-21478144372638744882010-10-30T19:30:41.181+02:002010-10-30T19:30:41.181+02:00Zöldninja,
mivel nekem nem hiányzik a margarin, íg...Zöldninja,<br />mivel nekem nem hiányzik a margarin, így nem is kísérleteztem házi alternatívájával, de szerintem a kókuszzsír is egy jó kiindulóalap lehet. Szobahőmérsékleten olyasmi állaga van, mint a margarinnak, kicsit hűvösre téve iszonyú kemény lesz, de néhány fokkal magasabb hőmérsékleten (azt hiszem kb 40 fok) már folyékonnyá válik.<br />Kicsit ízesítve szerintem lehet belőle kenyérre kenhető cucc.Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-38757253698578626702010-10-30T18:34:21.461+02:002010-10-30T18:34:21.461+02:00ugyan csak en vagyok zoldninja,
vagy egy uljdonsa...ugyan csak en vagyok zoldninja,<br /><br />vagy egy uljdonsag ,most kesszitettem meg egy vegan anarhista bloggot,az is ket nyelvu de minden cikk magyarul is van irva:<br /><br />http://anarhismulvegan.blogspot.com/2010/10/acest-blog-este-scris-in-limbile-romana.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-53776056738760821122010-10-30T18:30:23.916+02:002010-10-30T18:30:23.916+02:00zoldninja vagyok,
Siccike:igaz en is gondoltam er...zoldninja vagyok,<br /><br />Siccike:igaz en is gondoltam ere hogy kell legyen egy egeszseges margarin is de:nem szabad figyelem kivul hagyni amit Szamoca mond..<br /><br />Szia Szamoca,<br /><br />tud meg hogy mondassz valamit.Az igaszsagot nem,lehet tudni konkretan..a leg jobb otlet az hogy:<br />othon kene kesszitteni egy vegan vajat...De hogy..?ez a kerdes..<br />Peldaul:a palma olajat szoktam hasznalni,es ez az olaj oljan kemeny lessz mind a vaj.Tehat innen kell kiindulni:kemenyedik es olajos.Mit lehetne hozza tenni ahoz hogy vaj joljon ki vagy valami kenyerre kenheto margarin fele..?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-82394242329786489102010-10-28T08:52:20.693+02:002010-10-28T08:52:20.693+02:00Zöldninja,
szerintem az igazságot a margarinokkal ...Zöldninja,<br />szerintem az igazságot a margarinokkal kapcsolatban még mindig senki sem tudja. Én amondó vagyok, hogy ami ennyire feldolgozott élelmiszer, az legyen akár bió, akár hagyományos, semmiképpen sem lehet egészséges, ezért inkább nem eszem meg. Ez a biztos. :-)Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-70449379759790760442010-10-27T22:24:54.931+02:002010-10-27T22:24:54.931+02:00Zöldninja!
A bio margarinoknál tudtommal biztosíto...Zöldninja!<br />A bio margarinoknál tudtommal biztosított, hogy az előállításuk NEM hidrogénezéssel történik, mely során transzzsírsavak képződnek. Ez utóbbiak rendszeres fogyasztása növeli a koleszterinszintet. Ugyanakkor a legtöbb margaringyártó már közel 10 éve állítólag nem hidrogénezéses eljárással állítja elő termékeit, így azok transzzsír-tartalma a WHO áltaál ajánlott 1% százalék alatt van. Íz szempontjából viszont a bio margarinok szerintem sokkal finomabbak, természetesebb ízűek, mint a "hagyományosak"!siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-61929502022837012652010-10-26T20:57:44.378+02:002010-10-26T20:57:44.378+02:00Zoldninja vagyok,
tisztazzunk egy dolgot:bio noven...Zoldninja vagyok,<br />tisztazzunk egy dolgot:bio novenyi margarin????Nalam a Kaufland nagy elemiszer boltban,van egy novenyi margarin de erol azt mondjak hogy:ez is egeszsegtelen muanyak mind a tobbi margarin...masok:dicserik a kozismeert margarinokat..Mi az igazsag?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-39512784216096764412009-12-10T16:24:35.472+01:002009-12-10T16:24:35.472+01:00Keriann!
Amikor kevésbé hűlt még ki, tényleg olyan...Keriann!<br />Amikor kevésbé hűlt még ki, tényleg olyan krémsajtos jellegű. Ha viszont hosszasabban behűtöd, pl. min. 2 nap, akkor tovább szilárdul. A panírozásnál azért még így is óvatosakodni kell kicsit, de megéri!:-)siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-27737395633164422972009-12-06T21:41:00.833+01:002009-12-06T21:41:00.833+01:00Tegnap én is kipróbáltam a receptet, ízre nagyjábó...Tegnap én is kipróbáltam a receptet, ízre nagyjából finom is lett, de nekem az állaga inkább olyan krémsajtos. Nem tudom, hogy ezt te hogy tudtad panírozni. Neked keményebb lett?keriannhttps://www.blogger.com/profile/16427132228557329307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-27075274162356438122009-11-19T08:02:07.340+01:002009-11-19T08:02:07.340+01:00Siccike! köszönöm a tanácsot, így fogom majd kipró...Siccike! köszönöm a tanácsot, így fogom majd kipróbálni (tejszin és tejföl kombinációja) MonikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-53972494754758250152009-11-18T14:31:44.879+01:002009-11-18T14:31:44.879+01:00Bibe!
Jó utat akkor nektek, nagyon várjuk majd a k...Bibe!<br />Jó utat akkor nektek, nagyon várjuk majd a képeket!:-)siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2674057922357275216.post-72175166635722312182009-11-17T14:37:18.616+01:002009-11-17T14:37:18.616+01:00Köszi Zsu. Ha Pesten járok megnézem. Pécsett kissé...Köszi Zsu. Ha Pesten járok megnézem. Pécsett kissé nehézkes még mindig.<br /><br />Férjem azt mondta, hogy neki a Naturpuros (Spar) ízlik a legjobban.<br />Nekem teljesen mindegy, mert én magában nem iszom, csak főzésre használom.<br />Ami Réuniont illeti már alig várom. Tervbe van véve a piaclátogatás; állítólag fantasztikus. Majd teszek fel képeket.Bibehttps://www.blogger.com/profile/00747019833588244914noreply@blogger.com