Oldalak

2007. december 13., csütörtök

Citromosan sült zellercsíkok quinoa-val (vegán)

Ez egy nagyon jól sikerült, ízletes és nagyon gyorsan elkészíthető vacsora, egy valójában nem túlzottan kedvelt, ám annál olcsóbb téli alapanyagból, a zellerből. A recept ihletője ismét toszkán-svéd kedvencem, Ilva volt, egy olyan estén, amikor nem igazán volt kedvem főzni és nem is találtam sokmindent a hűtőben.:-) A zeller amúgy sem tartozott sose a nagy kedvenceim közé. Ezidáig?:-)
Babóca persze ránézett és fújjj, a quinoa-ba kicsit belekóstolt, de az se kellett...:-( Pedig a fehérjepótlás miatt nagyon jó lenne, ha enné a kinvát, és amúgy is nagyon finom! Én szójavirslivel tálaltam.
Citromosan sült zellercsíkok quinoa-val
Hozzávalók (2-3 főre):
200 ml nyers quinoa (ejtsd 'kinva')
1 közepes/nagy zellergumó
friss rozmaring
citrom
olívaolaj
(és 3-4 ek. Parmezán a kinva tetejére, de én ezt Babóca miatt elhagytam)
Alaposan mossuk meg szűrőben és enyhén sós vízben főzzük puhára a kinvát, kb. 15-20 perc alatt. Hámozzuk és vágjuk vékony csíkokra a zellert. Felhevített olívaolajon, friss rozmaringgal megszórva pirítsuk meg a zellercsíkokat. Öntözzük meg citromlével ízlés szerint. Addig pirítsuk a zellert, amíg megpuhul és szép aranybarna lesz. Sózzuk ízlés szerint. Konyhai papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges zsírt a zellerről, majd tányérra halmozva tálaljuk (az esetleg parmezánnal elkevert) kinvával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése