Kókuszos daragombóc
9 hós kortól, ha finom darából és nem teljes kiőrlésűből készíted a darát, majd lepürézed a kész gombócalapot
Hozzávalók (kb. 3 főre):
250 ml rizstej
250 ml víz
1 cs. van. cukor/ vagy 1 van.rúd belseje kikaparva
1 cs. van. cukor/ vagy 1 van.rúd belseje kikaparva
140 g teljes kiőrlésű búzadara
1 nagy marék kénezetlen bio mazsola
2-3 púpozott ek. kókuszreszelék
agave szirup/ vagy méz
A tejet és a vizet összeöntöm, beleteszem a vaníliát, és felforralom. Hozzákeverem a darát és a megmosott mazsolát, majd megfőzöm, fedő alatt hagyom lekapcsolás után, hogy megduzzadjon. Még langyos állagában édesítem a kókusszal és a sziruppal, vagy mézzel ízlés szerint. Fagyiskanállal gombócokat formázok belőle, leöntöm a forró öntettel és tálalom.
Eperöntet
1,5 éves kortól az eper esetleges allergizáló hatása miatt
Hozzávalók:
kb. 2 nagy marék eper
rizstej
1 ek. kukoricakeményítő
agave szirup/ vagy méz
Az egész epreket lábasba tettem, felöntöttem egy kis rizstejjel (éppen csak az aljára, nem is lepte el csak kb. félig), felforraltam, botmixerrel pürésítettem. A keményítőt csomómentesre kevertem 2-3 ek. hideg vízzel, a püréhez adva rottyantottam egyet rajta, és végül édesítettem.
Hogy itt mennyi finomság készül mostanság!!! :o))
VálaszTörlésKata!
VálaszTörlésHát igen, csak ne nekem mindig megennem a 3/4-ét annak, amit főzök...:-)