Salátafőzelék
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
1-2 fej nagyobb saláta
5-6 db közepes burgonya
2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
2 ek. olívaolaj
pirospaprika
2-3 ek. szójajoghurt
majoránna
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
esetleg kis kapor
A salátát megmossuk, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, megfőzzük. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a salátát és készre főzzük. A lisztet kis lábasban, szárazon kevergetve megpirítjuk, majd meglocsoljuk az olajjal és késhegynyi pirospaprikával. Egy kevés hideg vízzel felengedjük, belekeverjük a szójajoghurtot, és a megfőtt burgonyás salátára szűrjük (én inkább rántás-szerűen sűrítettem be vele, azaz jól belekevertem a salátába). Kiskanálnyi majoránnával és az apróra vágott fokhagymával fűszerezzük, sózzuk. Még egyszer felforraljuk, majd tálaljuk, a tetejét ízlés szerint megszórhatjuk finomra vágott kaporral.
Tofupörkölt
1 éves kortól
1 kocka tofu
2-3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 mk. pirospaprika
1 paradicsom
1 paradicsom
1 paprika
majoránna
borsikafű
Pörköltalapot készítek az olajon dinsztelt hagymával, és pirospaprikával, amiben megpárolom kicsit a felkockázott tofut, a végén pedig belefőzöm a kockákra vágott paradicsomot, paprikát. Közben a fűszerekkel ízesítem.
Forrás: Borszékiné Rétháti Ágnes: Az én reformkonyhám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése