Oldalak

2008. május 19., hétfő

Sárgarépakrém (vegán)

Vacsorára készült ez a seccperces krém, ami Férj szerint "Hú, de nagyon jó", szerintem is finom, Babócánál pedig közepes fogadtatásra talált. A fotó már naplementénél készült, ezért ilyen sötét, bocsi! Tökmagolajos (VAS!) zöldsalátával, növényi sajttal és vega felvágottal ettük.

Sárgarépakrém
Hozzávalók (kb.2 főre):
200 g sárgarépa
1/2 ek. citromlé
1 mk. mustár
só, bors
borsikafű
metélőhagyma
őrölt szezámmag

A répát felkockázzuk, és sós vízben megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük, a citromlével, mustárral, zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, majd a tetejét őrölt szezámmaggal (KALCIUM!) megszórjuk.

3 megjegyzés:

  1. Szia, régebben olvastam egy makros receptfüzetben de nem próbáltam, de most.

    Vega sajtot hol vettél, mostánában nem látom,(Herbaházban szoktam vásárolni)de lehet hogy majd a Nap-ra ba is benézek.

    Szép napokat, és még sok jó receptet próbálj ki mert abból én is tudok ötletet meríteni.

    Üdv Makrobio

    VálaszTörlés
  2. Makrobio!
    Ez éppen most csak úgy "saját" kútfőből jött, de ezek szerint beillik a makrob.-ba is.:-)) Növényi sajtot én az Éden bioboltban vettem a Baross utcában.

    VálaszTörlés
  3. Köszönet, Akkor majd körülnézek ott még úgy sem jártam.
    Makrobio

    VálaszTörlés