Tipp: ha valamilyen gabonával tálalod, akkor a HÜVELYES + GABONA = TELJES ÉRTÉKŰ (húst helyettesítő) FEHÉRJE!
Vöröslencsepüré
Hozzávalók (4 főre, de szerintem inkább min. 5 főre):
300 g vöröslencse
650 ml víz
150 g vöröshagyma
olaj a sütéshez
1 ek. fűszersó (pl. DM-es Alnatura)
1 ek. pirospaprika
1 ek. curry
1 ek. sötét balzsamecet
1 ek. tengeri só
1 ek. őrölt kömény
1 ek. őrölt koriander
A felaprított hagymát megpirítjuk az olajon a curryvel, paprikával és fűszersóval. Beletesszük a vöröslencsét, és együtt még 5 percig pirítjuk, majd a vízzel felöntjük és lassú tűzön puhára főzzük. Végül a balzsamecettel, tengeri sóval (szerintem akár el is hagyható), az őrölt köménnyel és korianderrel ízesítjük.
Forrás: 'Matthias Langwasser: Vegane Kochkunst'
Húú, ezt megcsinálom holnap ebédre magunknak. Tök jó, hogy odaírod az egyéb tudnivalókat is a gabonáról, meg a vitaminokról. Nekem sokat segít.
VálaszTörlésMama!
VálaszTörlésHát igen, valójában nem lenne olyan nagyon sok "alapszabály", mégis még nekem is állandóan emlékeztetnem kell magam rájuk, ezért gondoltam másnak is hasznos lehet.:-) Én a magokkal vagyok pl. úgy, hogy mindig elfelejtem őket...