Oldalak

2009. május 24., vasárnap

Grillezős tésztasaláta

Mármint nem a tésztát grilleztük, hanem grillezéshez ettük!:-)
Tavaly amikor Picúrkát vártam a pocakomban, gyakorlatilag szinte egész évre kihagytuk a grillszezont. Idén viszont úgy tűnik, igyekszünk többszörösen behozni a lemaradást.:-) Szezonnyitás óta ma volt már a negyedik alkalom, hogy grilleztünk. És rá kellett döbbenjek, a két gyerek mellett nyáron ez egy igen időtakarékos vendéglátós módszer, főleg ha már vannak bevált, gyorsan összedobható receptjei az embernek.
Na, ez a tésztasaláta pont ilyen! Évek óta szerepel nagy örömömre már nem csak az én, hanem immáron szinte az egész rokonság repertoárjában. Nagyon gyors, kiadós, és igen finom!:-) A vendégek szinte mindig kérik, hogy legyen az asztalon grillköretként. Mindig dulpa adagban készül.:-)
Na jó, az igaz, hogy konzervzöldségekkel dolgozik a recept (mint a bab és a kukorica), de be kell valljam, ez talán az egyetlen ilyen alkalom nálam a témában. Igyekszem azonban ezekből is lehetőleg minél jobb minőségűt beszerezni, ha már konzerv...
A képen a zöldfűszeres-mártogatós, grillezett tofu, és grillezett zöldségek láthatók.
Hű, nagyon finom volt!:-)
Tipp: Ízbolygónál egy nagyon jó kis összeállítás található a zöldséges grillköretekből!
Grillezős tésztasaláta
Hozzávalók (4 főre):
200 g tojásmentes pl. tollhegytészta (azaz penne, bár ez alkalommal most rugótészta volt:-)
1 doboz (425 ml) morzsolt csemegekukorica
1 doboz (425 ml) vesebab
200 g paradicsom
1/2 fej fejes saláta, vagy jégsaláta még jobb
néhány szál újhagyma
2 ág petrezselyemzöld

Az öntethez:
4 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
1 tk. méz


A tésztát nem túl puhára ('al dente') főzzük, miközben a kukoricát és a babot lecsöpögtetjük. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a salátát kis darabokra, vagy csíkokra metéljük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a saláta összetevőivel elvegyítjük. Felaprított petrezselyemzölddel megszórjuk.
Tipp: a tésztát hűtsük ki, és csak utána adjuk hozzá a friss összetevőket, mert különben megfonnyadnak.
nagyon jól elbírja ez az ízvilág az egyéb friss zöldfűszereket is, mint pl. a friss bazsalikom, vagy/ és oregánó.

3 megjegyzés:

  1. jól hangzik, ki fogom próbálni.köszi:)

    VálaszTörlés
  2. Van egy bent használatos grill-vaslapom, többnyire ezen szoktam.
    Lassan ideje lesz elővenni. A kertben a férjem mindig túlbonyolítja :)

    VálaszTörlés
  3. Ízlésszindróma!
    Szívesen!:-)

    Reni!
    Nálunk szerencsére a férjem nagyon belejött az elmúlt években. Nekünk is van vaslapos benti is (ami pl. tegnap előkerült kint is, mert vacak brikettet vettünk...), de a faszén íze a grillezett ételeken isteni és utánozhatatlan szerintem!:-)

    VálaszTörlés