Oldalak

2009. május 6., szerda

Medvehagyma leves

A szezonja már lement a medvehagymának, én mégis betenném még ezt a receptet, már csak azért is, hogy meglegyen jövőre is, mert nagyon finom volt! (na jó, a 3 évesünk közepes lelkesedéssel fogyasztotta, de ezen mostanság már nem annyira rágom magam...)
Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, olyan mindig siető háziasszonyoknak való.:-)
Pirított zsemlekockákkal ettük, de tehetünk rá pl. puffasztott natúr rizsgolyót, vagy kölesgolyót is.
Ja, és jelentem az egy évvel ezelőtt cserépből a kertbe ültetett medvehagymám megeredt!:-)Még csak néhány levél, de mér fogyasztható volt. Fotó róla ITT.
Medvehagyma leves
Hozzávalók (4 főre):
2-3 ek. olívaolaj
1 nagy csomó medvehagyma
2-3 szál sárgarépa
1/4-1/2 fej zeller
4 ek. barnarizs
200 ml zabtejszín
só (helyette használatunk tamarit, vagy soyut is)
bors
A medvehagymát megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk reszelve a répát és a zellert, felöntjük vízzel és kb. 20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, és belekeverjük a zabtejszínt. Egyet rottyantunk rajta, majd ízesítjük sóval, borssal.
Forrás: Czatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése