Nekem és Férjnek nagyon ízlett, a Nagyot meg sem kínáltuk, mert ránézett és fújjogott, ő spenótszószos nudlit evett...
Tipp: bab (mint hüvelyes) + barna rizs, kukorica (gabona) / mandula (olajos mag) = teljes értékű fehérje (fehérjekomplettálás)!
A recept nyomtatható verziója
Veganézes babos kukorica
Hozzávalók (4 főre):
1 kukorica konzerv (vagy 250 g kukorica olívaolajon megpirítva)
1 fehér bab konzerv (vagy 170 g előre beáztatott, és megfőzött bab)
150 g veganéz
200 ml szójatejszín
1 ek. fűszersó
Tepsis padlizsán
Hozzávalók (4 főre):
600 g padlizsán
70 ml olívaolaj
1 ek. citromlé
1 tk. fehér bors
1,5 ek. fűszersó
Mandulás rizs
Hozzávalók (4 főre):
kb. 150 g barna rizs
1-2 marék mandulaszelet
só, vegamix
Először feltesszük főni a rizst vegamixes, sós vízben és puhára főzzük. Közben a mandulát szárazon megpirítjuk.
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, az összes hozzávalóval elkeverjük, egy tepsin szétterítjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A bab és kukoricakonzervet lecsöpögtetjük (persze készíthetjük friss alapanyagokból is), folyó víz alatt kicsit átöblítjük, és a többi alapanyaggal összekeverjük.
A bab és kukoricakonzervet lecsöpögtetjük (persze készíthetjük friss alapanyagokból is), folyó víz alatt kicsit átöblítjük, és a többi alapanyaggal összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése