Oldalak

2010. június 1., kedd

Sült bab paradicsommal

Egy rendkívül egyszerű, '10 perc alatt összedobom-és betolom a sütőbe' ebéd!:-) Na jó, egy kicsit azért csaltam némi konzervvel, de akinek belefér az időbe, nyugodtan készítse, ahogy lent leírtam.:-) Nagyon-nagyon finom, olyan igazi rusztikus étel! A Kicsi az elkészítésnél is lelkesen segédkezett, az evésnél meg aztán főleg!:-)

Tipp: együnk hozzá teljes kiőrlésű kenyeret, így a bab (hüvelyes) + kenyér (gabona) együtt teljes értékű fehérjét ad! Nagyon jól passzolhat hozzá pl. a rozmaringos focaccia is szerintem. Ha azonban teszünk bele gabonatartalmú vegakolbászt, akkor már azzal teljes értékű vegán étel, kenyér nélkül is.


Sült bab paradicsommal
Hozzávalók (4 főre):
400 g vesebab, éjszakára beáztatva (én konzerv fehérbabot használtam)
500 g hámozott, összevágott paradicsom (ühümühüm, most még ez is konzerv)
1-2 szál vegakolbász (én most füstölt csicseriset használtam)
2 gerezd fokhagyma
2 ek. finomra összevágott zöldfűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
6 ek. olívaolaj
só, bors

A babot egy óra alatt sós vízben megfőzzük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A babot sütőformába tesszük, és elkeverjük sz összes többi hozzávalóval. Egy órán át sütjük, forrón tálaljuk.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ki kell próbálnom :)

    VálaszTörlés
  2. A babos ételek a gyengéim. Szuper ez a recept, el is mentem, de az tuti, hogy nálam füstölt kolbásszal készül majd.:)

    VálaszTörlés
  3. Az ilyesmit én is imádom,de sütve még nem próbáltam.Serpenyőben szoktam és paprikát is teszek bele,meg hagymát.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis recept. Meg fogom csinálni!

    VálaszTörlés
  5. Jaj, de szeretem a babot mindenféle formában! Így is nagyon jó lehet, úgyhogy kipróbálom majd, de egy kis hagymát szerintem is elbírna még (bár én képes vagyok mindenbe tonnányi mennyiségű hagymát tenni).

    VálaszTörlés
  6. Hát, úgy tűnik a hozzászólások alapján, ismét beigazolódott, hogy a legtöbbször a legegyszerűbb ételek aratják a legnagyobb sikert!:-))

    LNanyu, Szamóca!
    Először én is hiányoltam belőle a hagymát kezdésnél, de amikor elkészült, már egyáltalán nem kívántam volna bele...:-)

    VálaszTörlés