Oldalak

2011. január 21., péntek

A vegán NAPFÉNYES ÉTTEREM


Itt a hétvége, amikor talán többen betérnek a programjaik alkalmával egy-egy étterembe, ezért gondoltam most jött el az ideje ennek a bejegyzésnek.:-)
Több éve készültem már eljutni a kizárólag hús, tojás- és tejmentes ételeket kínáló Napfényes Étterembe, mígnem aztán a múlt héten végre sikerült (köszönöm Drága Férjemnek a hirtelen jött spontán meghívását!:-)Olyannyira jól, hogy a szombati, barátokkal közös vacsora után, visszatértünk vasárnap délben a gyerekekkel együtt is.
Íme  a benyomásaim/-ink:
- a HELY: annak ellenére, hogy pincehelység, barátságos, kulturált, egyszerű, de kellemes és tiszta környezet!
- asztalfoglalás: alapvetően azt mondták, nem szükséges, de ha vasárnapra nem foglaltam volna, bizony gondban lettünk volna, mert nem volt szabad asztal!

- az ÉTELEK: REMEK-REMEK-REMEK!!!:-)) Igazi kánaán, amikor vegán ételeket hiába keresvén az éttermekben, itt legalább van miből választani! Igaz, hogy a választék nem túl nagy (sőt, egy átlag étterem esetén elég szűkösnek mondanám), de ami van, az finom! Több mindent választottunk a két alkalom során, és mind kivétel nélkül nagyon jó ízű volt! Sőt, az első alkalommal kifejezetten húsevő barátainkkal voltunk ott, akik pl. a tofumajonézes, növényi sajtos Cézár-salátánál szinte semmi különbséget nem véltek felfedezni. A rántott sajtnál szintúgy!:-)
Az étlapon kívül érdemes megnézni mindig a napi ajánlatokat is, mert azok egyrészt főként szezonális ételek, másrészt a legtöbbször követik a Rudolf Steiner-féle Gabonanaptár napi ételeit (hétfő-rizs, kedd-rozs stb.), harmadrészt a napi ajánlatok árban is sokszor kedvezőbbek! A részletes étlap mellett ezek ugyancsak fent vannak minden héten a honlapjukon.


- adagok: nagyon bőségesek, a leveseken kívül szinte semmit nem sikerült helyben elfogyasztani, viszont a maradékot nagyon készségesen dobozokba elcsomagolják nekünk, ha kérjük. A napi menüből is lehet elvitelre kérni, sok ilyen betérő vendégük volt.
- árak: teljesen közepes szerintem, részletesen áttanulmányozhatóak a honlapjukon (mi pl. vasárnap 3 felnőtt + 2 gyerek, leves, főétel, desszert, italok verzióban összesen 9ezer Ft-ot fizettünk, ami szerintem elég kedvező más éttermekhez képest)
- kiszolgálás: na, az mondjuk, nem feltétlenül az erősségük, nem a profizmus tükröződik a felszolgálók munkájában, viszont nagyon kedvesek, barátságosak, és segítőkészek, így ezen viszonylag könnyen túllép az ember:-)

Egyéb pozitívumok:
- az étterem előterében bioélelmiszerek jóval kedvezőbb árban vásárolhatóak, mint a bioboltokban, azaz érdemes anyagilag erre készülve is érkezni:-) (pl. Bridge rizstej - 3 ízben: 570 Ft/l; növényi sajtok, Cheesly, 5-6 ízben: 1.000 Ft/csomag, máshol 1.500 Ft körül; zab- és rizstejszín egységesen 370 Ft/doboz, ezeket én van mikor csak 500 Ft körüli áron tudom beszerezni; vegán felvágottak stb.)
- tortaszeletek, sütemények választhatóak a hűtőpultról, a Napfényes Cukrászda termékei, xilittel és agave sziruppal édesítettek, elvitelre is.
- szerveznek főzőtanfolyamokat is, amiket az étterem szakácsa vezet, legközelebb 2011. február 27-én vasárnap! 5 órás tanfolyam, ára 6.000 Ft, 4-5 étel elkészítésére kerül sor. Jelentkezni az étteremben lehet, a részvételi díj előzetes befizetésével.

Összességében, ami nekem a legjobban tetszett, azok a hagyományos, jó ízű, élvezhető ízek, amiket nekem ritkán sikerül produkálnom itthon, ezért nagyon szeretnék benevezni a főzőtanfolyamukra!:-)

Menjetek és próbáljátok Ki!

A fotók az étterem honlapjáról származnak!

1 megjegyzés:

  1. I went there two weeks ago to Napfényes Étterem. And I loved it. But the dishes were soooo heavy for me. I couldn't even finish it without my sweetie.

    xxx from Vienna

    VálaszTörlés