Oldalak

2013. április 4., csütörtök

Zöld retek leves



Finom, rendkívül egyszerű leves és a tavaszi időszakban igen csak aktuális a zöld reteklevelek felhasználására.:-)

Zöld retekleves
Hozzávalók (4 főre):
3 csomag retek, a levelével együtt
1 póréhagyma, csíkokra vágva
2 közepes burgonya
1 vöröshagyma, felaprítva
2 ek. olívaolaj
1 l zöldségalaplé
2 dl növényi tej

Apróra vágjuk a retket és a retekleveleket. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a retket és a póréhagymát, a zöldségalaplével felöntjük.  Lefedve 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, a növényi tejjel higítjuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.  Tálalás előtt csíkokra vágott retekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése