Oldalak

2014. január 19., vasárnap

Csicserikrémes padlizsán - lasagne


Ez a recept a német Vegán Kihívásos, Attila Hildmann legújabb könyvéből, a 'Vegan for Youth' c. könyvből származik. Maga a könyv külön is megér majd egy misét, pl. ebben már 60 napos a Kihívás, és nem csak 30 napos. Előzetesben annyit róla, hogy a receptek nagyon jók alapból, bár néha kicsit egyhangúak (non stop padlizsán, paradicsom, és édes burgonya szerepel bennük:). Az alapkoncepcióval viszont, miszerint most megmondja a tutit az örök fiatalság témakörében, némiképp melléfogott szerintem Attila Hildmann.... Eléggé összecsapott antréval, egy japán és egy olaszországi utazással gondolja alátámasztani abbéli koncepcióját, hogy a vegánság az örök élet titka....:) A koncepció még csak nem is lenne rossz:), de az indoklásai időnként olyan kis bárgyúan egyszerűek...:)

Na, de visszatérve ehhez a recepthez, nagyon különleges, és ugyanakkor igen csak laktató ízvilág született! Próbáljátok ki!;)

Csicserikrémes padlizsán - lasagne
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Hozzávalók (2 főre):
1 padlizsán
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
3 ek. olívaolaj
tengeri só
250 g főtt csicseriborsó
50 g natúr kesudiókrém
1/2 tk. kurkuma
30 ml szénsavmentes ásványvíz
280 g főtt cékla (kb. 3 kisebb fej cékla)
1 ek. frissen préselt citromlé
1/2 tk. rizsszirup (agave szirup)
őrölt fekete bors
1/4 cs. metélőhagyma, felaprítva

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra légkeveréssel. A padlizsánt lemossuk, és kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. 2 ek. olívaolajat elkeverünk a felaprított fokhagymával és 1/4 tk. sóval, ezzel a keverékkel bedörzsöljük a padlizsánszeleteket, és 14 percig sütjük a középső sínre téve, egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Közben a lecsöpögtetett csicseriborsó pürésítjük egy mixerben a kesudiókrémmel, a sóval, kurkumával és ásványvízzel.
A főtt céklát kis kockákra vágjuk, és a citromlével, a maradék olívaolajjal, a rizssziruppal, sóval-borssal ízesítjük.
A megsült padlizsánszeletekre rétegezzük emeletenként a csicserikrémet, a tetejére halmozzuk a céklát.
A felaprított metélőhagymát a tetejére szórjuk.

1 megjegyzés:

  1. Jó lehet az a csicserikrém a kesuval. Legközelebb kipróbálom. Talán így együtt is jöhet.

    VálaszTörlés