Oldalak

2014. február 8., szombat

Kiviszószos-zabpelyhes almatorony


Egy nagyon jó kis reggeli, ami azért legyünk őszinték, ebben a formájában mutatós, de megenni nem annyira könnyű így...:DDDD (a tálalási verziót az eredeti receptből loptam:). Úgyhogy ha sietősen készítjük, az almát fel lehet kockázni és nem szeletelni, majd rá a zabpehely, és a tetejére a kiviszósz:). Tartalmas és laktató!

Kiviszószos-zabpelyhes almatorony
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
2 alma
2 tk. rizsszirup/ agave szirup
2 tk. dió olaj (nekem éppen nem volt...)

A zabkrémhez:
120 g apró szemű zabpehely
160 ml zabtej
40 g (pekán) dió
30 g rizsszirup/ agave szirup
2 késhegynyi fahéj

A kiviszószhoz:
2 kivi
20 g rizszsirup/ agave szirup

A tetejére:
20 g (pekán) dió
kiviszeletek

Mossuk meg az almát, és egy magozóval vájjuk ki az egész almák magházát, majd vágjuk hajszálvékony szeletekre. Locsoljuk meg a sziruppal és a dióolajjal.
A zabkrém összetevőit keverjük össze egy tálban. Az almaszeleteket építsük két toronyba a zabkrémmel rétegezve.
A szószhoz hámozzuk meg a kivit, és a sziruppal együtt pürésítsük egy mixerben, majd öntsük az almatorony tetejére. A diót vágjuk durvára szórjuk rá, és a kiviszeletekkel díszítsük.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése