Aki szeretné tojásmentesen készíteni, a tojáspótláshoz talál tippeket itt és itt!
Tofuburger
Hozzávalók (12 lepénykéhez):
(Én fele adagot készítettem, és abból 7 db igen méretes - legalább hamburgerhús méretű burger lett!)
30 dkg tofu
0,5 kg sárgarépa
1 nagy fej hagyma
1 kk. őrölt gyömbér
2 ek. olívaolaj
só
1 tojás
2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
Hámozzuk meg, és rezseljük le a tofut, a hagymát aprítsuk fel, majd pároljuk meg az olajon, szórjuk rá a reszelt répát, sózzuk meg és időnként megkeverve sütögessük addig, amíg megpuhul. Közben nyomjuk szét villával a tofut. Keverjük össze egy tálban a tofut, a hagymás répát, a tojást és a lisztet. Formázzunk belőle tenyérnyi lepénykéket, azután süssük mindkét oldalukat pirosra egy kevés olajon.
Tippek:
- ez az étel 1 éves kortól fogyasztható! A kicsik is jól meg tudják rágni, mert egészen puha és nem markáns az íze.
- kettévágott teljes kiőrlésű zsemlékbe tegyünk néhány salátalevelet, paradicsomot, majd rá a tofulepénkyéket;
- önálló ételként fogyasztható rizzsel, krumplival, vagy akár magában is.
Forrás: A Kismama Babakonyhája
Currys kelbimbó
Hozzávalók (2-3 főre):
50 dkg kelbimbó
2-3 ek. olívaolaj
1 kk. curry
só
A kelbimbót megtisztítom, félbe, majd vékony csíkokra vágom. Wokban felforrósítom az olajat, beleteszem a kelbimbót, hirtelen megsütöm, miközben megszórom a curryvel és kicsit sózom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése