Oldalak

2008. február 14., csütörtök

Vöröslencsés csőben sült brokkoli (vegán)

Ez egy nagyon jól sikerült, igen laktató vacsi volt tegnap este!:-) A vöröslencsepürébe került citromlé is, ami Á-nak valszeg nem annyira jött be, mert amíg anélkül nyalogatott bele ízlett, aztán utána már nem annyira kellett...:-( Próbáltam a krumplit a brokkolival összetörni és a lencsekrémmel keverni, de úgy sem volt annyira nyerő nála.:-( Eszegetett belőle, de leginkább mert éhes volt, aztán amikor picit eltelt, rögtön abba is hagyta. Pedig jó kis fehérjebomba a lebncse+ tofu keveréke miatt! Nekem pont a citrom adta azt a jó kis pikáns pluszt hozzá, de legközelebb óvatosabban adagolnám, vagy akár ki is hagyható, de akkor valszeg jellegtelenebb lesz az íze...

Vöröslencsés csőben sült brokkoli
Hozzávalók (3-4 főre):
200 g vöröslencse
400 g brokkoli, rózsáira szedve
4 db közepes krumpli, közepes kockákra vágva
600 ml zöldség alaplé
1 vöröshagyma, felaprítva
1/2 tk. őrölt gyömbér
2 ek. olívaolaj
kb. 1/2 kezeletlen bio citrom héja és leve
só, bors
100 g tofu
kb. 100 ml szójatejszín

A lencsét a zöldséglében kb. 20 percig főzzük. A hagymát a gyömbérrel az olajon üvegesre pároljuk. A krumplit és a brokkolit gőz fölött megpároljuk, majd egy vékonyan kikent felfújtforma alján szétoszlatjuk. A lencsét a hagymával, a citrommal (a megfelelő citromosság eléréséhez érdemes apránként belekeverni a citromlevet és kóstolgatni) botmixerrel pürésítjük, sóval-borssal ízesítjük. A lencsekrémet a zöldségekre öntjük egyenletesen.
A villával széttört tofut a szójatejszínnel elkeverjük (hogy tejföl-szerű állaga legyen) és a tetejére öntjük. Sajtfogyasztók a tofukrém helyett tehetnek rá reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésnél) kb. 20 percig sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Nem hangzik rosszul kicsit másképp a lencse,nem a klasszikus módon elkészítve:-)

    Szereteném elkérni az e-mailedet,más témában akarnok pár sort irni de nem feltéttlenül kaja téma...ha nem gond:-) vagy irj te nekem: nori1983 gmail.com

    További jó munkát!

    VálaszTörlés