Oldalak

2009. október 19., hétfő

Őszi szülinapi ebéd vegásan

Szóval az úgy volt, hogy az én "kis":-) húgom mostanság ünnepelte a születésnapját. Ez alkalomból mi hívtuk meg a családot ebédre. Mivel az én családomról volt szó, ezért merészebben (mintha a férjemé lett volna:-), részemről az egész ebédet vegánra terveztem. Na jó, annyi csavar azért volt a történetben, hogy a húsevők részére az ünnepelt készített némi sült húst, amit magukkal hoztak.:-) (hát igen, nálunk az utóbbi időben a húsevő vendégek hozzák magukkal a húst, és nem a vegák, ha enni szeretnének...:-) ennek persze nem mindenki örül feltétlenül, de hát ez van...).
Az ebédhez az ihletet részben a már említett szuper vegán vendéglátós szakácskönyvből merítettem, és szerintem nagyon finomra sikeredett! A leves mindenkinek ízlett (többször vettek belőle), a főfogást kicsit túlfűszereztem, ezért nem mindenkinél aratott osztatlan sikert (nekem viszont nagyon ízlett:-), a kukoricás quinoa különösen jó lett, a torta ugyancsak nagyon finom lett, abból is mindenki többször evett. Összességében a húsevőknél a főfogás talán olyan 4-es alá osztályzatot kapott, a többivel elégedettek voltak (legalábbis úgy tűnt:-)).

És akkor következzék a menü, ami kifejezetten őszre hangolt, hiszen olyanok szerepeltek benne, mint a gomba, kukorica, krumpli, és ha teljesen hű maradtam volna az eredeti menütipphez, akkor egy céklás-csokis kuglóffal zártunk volna (ezt még szeretném majd elkészíteni máskor!).
A receptek külön bejegyzésekben, a linkekre kattintva!

Őszi ünnepi ebéd






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése