Oldalak

2013. július 5., péntek

Lencsés quinoa-hajók vörös káposztával

Ez a recept nem éppen a legnyáriasabb ízek közé tartozik, de nagyon dekoratív és különleges tud lenni mondjuk egy jó kis vegán(s) svédasztalon. Vagy önmagában könnyű, de laktató vacsoraként.:) Szóval, semmiképp sem akartam, hogy feledésbe merüljön a receptje, így megosztom Veletek!:)

Lencsés quinoa-hajók vörös káposztával
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók: 3-4 főre
200 g quinoa
550 ml szénsavmentes ásványvíz
tengeri só
200 g vörös káposzta, vékony csíkokra szelve
2 ek. lágy ízű repceolaj (nálam olívaolaj)
130 g főtt zöld lencse (nálam sima barna lencse)
2 csipet őrölt sáfrány
őrölt fekete bors
néhány levél fehér káposzta

A szójajoghurtos öntethez:
120 g natúr szójajoghurt
1 ek. zöldcitromlé
tengeri só
40 g sötét mandulakrém (én ezt kihagytam...)

A quinoat egy finom szűrőn keresztül, folyó vízben alaposan átmossuk. Feltesszük főni a vízzel és 1/2 tk. sóval, majd erős tűzön kb. 17 percig főzzük, amíg teljesen elfő a víz alóla. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a vörös káposztát 3-4 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk a quinoat és még 3 percig együtt pirítjuk. Beleöntjük a lencsét, a sáfránnyal, sóval-borssal fűszerezzük. Néhány levél fehér káposztát megtöltünk a lencsés quinoa keverékkel.
Az öntethez a szójajoghurtot a citromlével és a sóval ízesítjük. Végül a barna mandulakrémet óvatosan villával belekeverjük, hogy márványos legyen a teteje (én ezt egy kis rászórt őrölt piros paprikával oldottam meg:).

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése