2008. január 9., szerda

Vegás családbarát szálloda Olaszországban


Bizony-bizony, lassan tervezhetjük a nyári nyaralásainkat!:-)) Hiszen alig 2 hónap és itt a Húsvét (idén ráadásul elég korán, már március végén itt lesz!:-) Mondtam is a férjemnek minap, hogy amennyiben a karácsonyi menüket már október végén gyűjteni kezdtem, 2 hét, és nekiállhatok a húsvéti menü terveinek!:-)))
Utazási irodás koromban ilyenkor január közepén már lezártuk a nyári katalógusok összeállítását és készültünk a márciusi Utazás Kiállításra!:-)
Kedveltebb helyekre, zsúfoltabb időszakokra (Ny-Eu.-ban az augusztus!) amúgy is érdemes már január-februárban befoglalni, és ilyenkor még akár kedvezményeket is lehet kapni.
Szóval, íme egy tipp Olaszországra:
Ez kérem egy olyan szálloda, ahova nagyon jó lenne eljutni egyszer...!
Egy olasz vegás blogtárs töltött itt néhány napot az ünnepek alatt és ódákat zengett róla, főleg a gasztronómiájáról!
Íme:
A szálloda egy nagyméretű saját biokerttel rendelkezik, a különböző fogásokban felszolgált zöldségek nagy részét innen veszik. A rendelhető ételek jelentős részét szezonális alapanyagokból készítik, szedret és málnát a süteményekhez szezonban a legtöbbször a közeli erdőkben szedik, a teljes kiőrlésű kenyeret helyben sütik, a szejtánt házilag készítik, a friss alpesi sajtokat a környék gazdáitól szállítják, és az étkezés során megannyi helyben szedett, szárított gyógynövényekből készült teát kínálnak!
Igényelhető menük:
- lakto-ovo vegetáriánus
- vegán
- makrobiotikus!
Nem rossz, igaz?:-) Mikor lesz nálunk ilyen hotel?...
HOTEL MIRAMONTI***
Az olasz Családbarát hotelek szövetségének tagja.
Paraméterek:
Elhelyezkedés: a szálloda Észak-Olaszországban, a Ligúr-tengerpart közelében az Alpokban, Genovától kb. 130 km-re található, Frabosa Soprana nevű településen.
Az Alpoktól körülvéve, egy kisebb völgyben, közel 10.000 m2 saját parkkal.
Budapesttől sajna elég messze van, a Michelin kalkulátora szerint 1.150 km (ebből 940 km autópálya), ami kb. 12 óra utazás autóval (pihenők nélkül).
A szálloda: nem túl nagy, 47 szobás (számomra ez előny legtöbbször). Közel 50 éve családi tulajdonban van, mára már a család több generációja is a szállodában dolgozik (igazi hoteldinasztia, ami barátságossá teszi és biztosítja, hogy ügyelnek a részletekre!).
Szolgáltatások: étterem, teniszpálya, boccia-pálya, gyerekmegőrző, mini-ovi, gyerekprogramok.
Kirándulási lehetőségek: hegymászás, gyalogtúrák, kerékpártúrák.

Nem rossz, igaz?:-) Mikor lesz nálunk ilyen hotel?...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...