2008. június 23., hétfő

Banános amerikai palacsinta (vegán)

Egy hétvégi "nemtommitegyünkreggelire" gondolatmenet eredményeként bukkantam erre a receptre az egyik szakácskönyvemben. Tényleg pikk-pakk elkészült és nagyon finom lett az összcsaládi vélemény szerint is!:-) Viszont vigyázat, nagyon laktató, ugyanakkor nehéz megállni az első darabnál!:-)
Korábban próbáltam tejes-tojásos amerikai palacsintát is, arról olvashatsz itt: http://vegagyerek.blogspot.com/2007/10/reform-amerikai-palacsinta-pancake.html

Banános amerikai palacsinta
1 éves kortól
Hozzávalók (kb. 6-8 db közepes méretű palacsintához):
1 csésze = 250 ml
1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek. foszfátmentes borkő sütőpor
1/4 tk. fahéj
1/8 tk. frissen őrölt szerecsendió
1/8 tk. tengeri só
1 csésze + 1 ek. vaníliás szójatej
1 ek. repceolaj (vagy napraforgóolaj)
1 közepes érett banán felszeletelve

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a fahéjat, szerecsendiót és sót, majd jól összevegyítjük. Egy kis tálban elkeverjük a tejet a repceolajjal, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beletesszük a felszeletelt banánt is. Felforrósítunk egy enyhén beolajozott palacsintasütőt és beleteszünk egy kis merőkanálnyit a palacsintatésztából. Néhány percig sütjük közepes lángon amíg kis buborékok lesznek a felszínén, majd megfordítjuk és aranybarnára sütjük. Juharsziruppal, lekvárral, vagy vmilyen gyümölcsszósszal tálaljuk.


Forrás: Dreena Burton: Vive le Vegan!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...