2009. június 19., péntek

Tepsis padlizsán veganézes babos kukoricával és mandulás rizzsel

Ez valójában egy messze nem olyan bonyolult étek, mint amennyire esetleg a címből tűnik ám!:-) Sőt, még talán időben sem (bár nem nagyon szeretem, és igazán nem is használom, de most kivételesen konzerv babot és kukoricát nyitottam)! Kiválóan hűsítő nyári ebéd, vagy vacsora, finom, zamatos ízekkel.
Nekem és Férjnek nagyon ízlett, a Nagyot meg sem kínáltuk, mert ránézett és fújjogott, ő spenótszószos nudlit evett...
Tipp: bab (mint hüvelyes) + barna rizs, kukorica (gabona) / mandula (olajos mag) = teljes értékű fehérje (fehérjekomplettálás)!

A recept nyomtatható verziója
Veganézes babos kukorica
Hozzávalók (4 főre):
1 kukorica konzerv (vagy 250 g kukorica olívaolajon megpirítva)
1 fehér bab konzerv (vagy 170 g előre beáztatott, és megfőzött bab)
150 g veganéz
200 ml szójatejszín
1 ek. fűszersó

Tepsis padlizsán
Hozzávalók (4 főre):
600 g padlizsán
70 ml olívaolaj
1 ek. citromlé
1 tk. fehér bors
1,5 ek. fűszersó

Mandulás rizs
Hozzávalók (4 főre):
kb. 150 g barna rizs
1-2 marék mandulaszelet
só, vegamix

Először feltesszük főni a rizst vegamixes, sós vízben és puhára főzzük. Közben a mandulát szárazon megpirítjuk.

A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, az összes hozzávalóval elkeverjük, egy tepsin szétterítjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A bab és kukoricakonzervet lecsöpögtetjük (persze készíthetjük friss alapanyagokból is), folyó víz alatt kicsit átöblítjük, és a többi alapanyaggal összekeverjük.
Forrás: Matthia Langwasser: Vegane Kochkunst

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...