2013. július 29., hétfő

'Caprese' - saláta vegánosan


Eredetileg olasz szakon végeztem, és abban a nagy szerencsében volt részem, hogy az egyetemista éveim alatt több évet éltem Rómában. Imádtam!!:-) Akkoriban még ettem mozzarella sajtot, és a 'Caprese' salátát is nagyon szerettem...:)
Most kipróbáltam egy vegán változatot, ahol füstölt tofuval helyettesítettem a mozzarellát (és na jó, itt valójában sokkal többminden belekerült, mint a sima Caprese-ben, mert ott leginkáb olívaolaj, mozzarella, paradicsom, bazsalikom és só, bors szerepel csak..). Nagyon finom így magában is könnyű vacsorának meleg nyári estéken, de esetleg még egy barna kenyérből készült pirítóst el tudnék képzelni hozzá!;)
És ki fogok próbálni egy másik verziót is, amit az olasz Veganblogon találtam, ott ugyanis nagyon autentikus 'mozzarella'-jellegű szójasajtot sikerült kikísérletezni a lánynak!:)

'Caprese'-saláta vegánosan
Elkészítési idő:  kb. 15 perc
Hozzávalók (2 főre):
400 g tofu
3 db paradicsom
2-3 ek. olívaolaj
1/2 csokor bazsalikom felaprítva
1 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított oregánó
só, bors

A tofut először kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, utána pl. pogácsaszaggatóval kis köröket vágunk ki belőle. 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a tofu szeleteket, oldalanként kb. 3 percig. Megszórjuk az oregánóval, sózzuk, borsozzuk, és 1 perc után kivesszük papírtörlőre. A paradicsomokat felszeleteljük, és a tofuszeletekkel egymásra rakjuk. A felaprított bazsalikomot elkeverjük az összezúzott fokhagymával, és a paradicsom, illetve tofuszeletekre szórjuk. A tetejét vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal.

Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Fit

2 megjegyzés:

  1. Szia! Az olasz sajtot megcsináltad végül? Felraknád, ha igen...nem értem csak a hozzávalókat :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...