2015. február 27., péntek

Édes bundás kenyér kesudiós-banános töltelékkel


Bundás kenyér édes változatában nekem ez volt az első próbálkozásom. Amennyire ódzkodtam tőle az elején, a végére csak annyi volt a gondolatom, de kár, hogy elfogyott... :))
Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!

Édes bundás kenyér kesudiós-banános töltelékkelElkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók (2 főre):
A pirítóshoz
60 g kesudiókrém
1/2 tk. őrölt vanília
1 csipet tengeri só
1 ek. agave szirup
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 banán

A bundázáshoz
60 g teljes kiőrlésű liszt
105 ml szójatej
30 g agave szirup
1 tk. őrölt vanília
1 csipet tengeri só
1/2 tk. őrölt fahéj
30 g cukormentes kukoricapehely
10 g puffasztott amaránt
5 ek. kókuszolaj

A kesukrémet az őrölt vaníliával, a sóval és az agave sziruppal krémesre keverjük, majd ezzel a krémmel bekenjük a kenyérszeleteket. Meghámozzuk a banánt, vékony szeletekre vágjuk és elosztjuk két szelet kenyéren. Mindegyik banános szeletre ráteszünk egy másikat is, és kicsit összenyomjuk. 
A bundázáshoz egy habverővel összekeverjük a lisztet a szójatejjel, az agave sziruppal, a vaníliával, a sóval és fahéjjal. A kukoricapelyhet kézzel összemorzsoljuk, egy mély tányérba tesszük, és elkeverjük a puffasztott amaránttal.
A kókuszolajat felhevítjük egy serpenyőben. A kenyérszeleteket belemártjuk a lisztes keverékbe, majd belehempergetjük az amarántos kukoricapehelybe. A szendvics mindkét oldalát 3-4 percig sütjük a kókuszolajban közepes hőfokon. A vékonyabbik oldalát is süssük meg, a kenyeret kicsit az élére állítva. Papírtörlőre szedjük és friss gyümölccsel tálaljuk.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...