2007. szeptember 6., csütörtök

Padlizsános-szezámos tészta (vegán)

Alapvetően a padlizsánban a leginkább a gyönyörű lilás színét, és fényesen kemény húsát kedvelem. A legtöbbször akkor kapok rá ihletet, amikor ilyetén formájában meglátom a piacon.:-)
Ez a tészta 5-öst kapott Babócánál. A korábbiakból okulva, a szezámmagot őrölt formában (tahini) tettem rá, nem originál, mert különben csak kiköpködi. Így elkeverve, viszont nagyon bejött!

Padlizsános-szezámos tészta
Hozzávalók (4 főre):
2 db kisebb padlizsán
0,5 kg teljes kiőrlésű tészta
1 nagy fej vöröshagyma
4 ek. szezámmag, vagy szezámmag-őrlemény (tahini)
só, bors
oregánó
bazsalikom
1 ek. olívaolaj
1 pohár natúr szójajoghurt (vagy tejföl)
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a padlizsánt, a felaprított oregánót és bazsalikomot (én frisset használtam, de lehet szárítottal is), sózzuk, borsozzuk és egy ideig pirítjuk, amíg a padlizsán kellőképp megpuhul. Én wokban csináltam, és abban istenien finom ropogós maradt. A tésztát kifőzzük, ráhalmozzuk a padlizsánt, meglocsoljuk 1-2 evőkanál szójajoghurttal, vagy tejföllel és tetejér szezámmagot szórunk. Gyors és finom!:-)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Siccike!

    Tegnap elkészítettem, ma pedig megkóstoltam az ételt.

    Ez valami eszméletlenül finom!!!!

    Én lilahagymát használtam, s a padlizsános tésztához kevertem még egy kiskanál szezámkrémet (tahinit) és egy keveset a főzővízből. A tetejére pirított szezámmagot szórtam. Szójajoghurttal valami mennyei volt!!!

    Nagyon köszi a receptet!

    Remélem, minden rendben a gyerkőcökkel!
    Biztos vagyok benne, hogy kétgyermekes anyukaként is csodálatosan megállod a helyed! :-)

    Üdvözlettel,
    Adéle

    VálaszTörlés
  2. Adéle!
    Nemrégiben készítettem el én is még egyszer, és most már én is szaftosabbra csináltam, felöntöttem a padlizsánt egy doboz szójatejszínnel, és így még finomabb lett!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...