Ízre-állagra egyébként leginkább a vaníliás tejbegrízhez hasonlítanám. Vigyázat: igen laktató!:-)
Mandarinos zabkehelyElkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 főre):
1 csésze = 2,5 dl0,5 csésze zabkorpa
0,5 csésze vaníliás szójatej
1,5 csésze rizstej/ zabtej
1 marék kénezetlen bio mazsola
4 mandarin
fahéj
A zabkorpát elkeverjük a tejjel, felforraljuk, beletesszük a mazsolát és 10 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a fahéjat. A mandarint felkockázzuk, egy kehely aljára teszünk kicsit belőle, rá a kész krémet, a tetejét gyümölccsel díszítjük, és kis fahéjjal megszórhatjuk díszítésként.
Hozzávalók (2 főre):
1 csésze = 2,5 dl0,5 csésze zabkorpa
0,5 csésze vaníliás szójatej
1,5 csésze rizstej/ zabtej
1 marék kénezetlen bio mazsola
4 mandarin
fahéj
A zabkorpát elkeverjük a tejjel, felforraljuk, beletesszük a mazsolát és 10 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a fahéjat. A mandarint felkockázzuk, egy kehely aljára teszünk kicsit belőle, rá a kész krémet, a tetejét gyümölccsel díszítjük, és kis fahéjjal megszórhatjuk díszítésként.
Tipp: használhatunk bármilyen idénygyümölcsöt, vagy keverhetünk bele aszalt gyümölcsöket is.
Alapötlet: 100 legjobb reformdesszert
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése