2008. február 7., csütörtök

Banánhabos-kókuszos amarant kása (vegán)

Mindig próbálom némiképp frissíteni a reggeli kásáinkat, hogy ne legyenek unalmasak...:-)
Ez a kása a minap született és nagyon finom lett szerintem! Babóca kicsit idegenkedett a pattogatott amarant állagától, ami azáltal, hogy nem meleg kásáról volt szó kivételesen, némiképp változtatott a megszokott történeten. Az édes banánhab viszont nála is sikeres volt, így szépen bekanalazta.:-) Mondjuk azért hozzáteszem, banánt túl sűrűn már nem veszünk (leginkább ezért sem, illetve a bolti banán hihetetlen vegyszertelítettsége miatt sem), ezért igyekszem neki a heti biozöldséges csomagunkban bio banánt rendelni időnként.
És csak emlékeztetőül: az amarant fehérjeértéke majdnem teljesen egyezik a húséval, illetve rendkívül magas a vas-, kalcium- és magnézium-tartalma! Vegásoknak kötelező!:-))

Banánhabos-kókuszos amarant kása
Hozzávalók (2 főre):
8 ek. pattogatott amarant
4 ek. kókuszreszelék
2 banán
300 ml natúr szójajoghurt
Az amarantot összekeverjük a kókuszreszelékkel. A banánt botmixerrel pürésítjük, a joghurttal elkeverjük, és az amarantra öntjük.

7 megjegyzés:

  1. Ha időd engedi....Egy kis segítség kellene az amaranthoz. Most vettem egy vákumos zacskóval, de még nem használtam soha. Mit kell vele csinálni? Nekem kell pattogtatni, vagy be kell áztatni, mint a pelyheket?

    VálaszTörlés
  2. Marmalade!
    Akkor ez gondolom a natúr amarant mag... Azt igazából általában a legtöbb olyan ételbe használhatod, amibe amúgy kölest tennél. Ahogy a kölest, ezt is finom szűrőn keresztül kell nagyon alaposan átmosni felhasználás előtt, mert elég poros szokott lenni. Pattogatottat lehet készen is kapni, én általában mindkettőt tartok itthon, utóbbit főként kásákba, müzlikbe teszem. A natúr magot pedig pl. az amarántos paradicsomlevesbe tettem. Ha beírod a blog keresőjébe, hogy amaránt, ad ki több receptet is. Remélem, tudtam valamit segíteni!:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, akkor belevágok!

    VálaszTörlés
  4. Up to date: amarant függő lettem! Már nem csak a kásába, de levesbetétnek is használom.

    VálaszTörlés
  5. Marmalade!
    Hurrá!:-) Nálunk is egyébként az amarántos paradicsomleves az egyik nagy befutó!:-)

    VálaszTörlés
  6. Szia,
    nagyon szuper a recept, már ki is próbáltam, és isteni. Azt hiszem, én is függő leszek :)
    Réka

    VálaszTörlés
  7. Réka!
    Ez a banánhabos nekem is az egyik kedvencem!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...