2008. április 25., péntek

Nagyon csokis meggyes muffin (vegán)


Babóca jelentős fogyást eredményező betegsége után, a felépülés időszakában valami nagyon kalóriadús után néztem. Az étcsokit szereti, a meggyet szereti, úgyhogy összekombináltam a kettőt. Isteni finom lett a végeredmény, mindenki nagyon lelkesen ette, ő maga aznap 3 darabot is bevágott, ami a nullkalóriás két hete után hatalmas örömmel töltött el, mégha nem is legtáplálóbb étkek egyikéről van szó. A muffinok állaga kicsit lágy lett, de ez számunka egyáltalán nem rontott az élvezeti értékén, sőt!:-)


Nagyon csokis meggyes muffin
Csokival készítve inkább csak 2 éves kortól, de ha kihagyjuk a csokit, és a kakaót karobbal helyettesítjük, már 1 éves kortól is adható.
Hozzávalók (12 darabhoz; 1 csésze = 2,5 dl):
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze finomítatlan nádcukor
3 ek. kakaó (vagy karobpor)
1 tk. foszfátmentes sütőpor
1/2 tk. só
1/3 csésze hidegen sajtolt repceolaj (vagy más növényi olaj)
1 cs. vaníliás cukor
1 csésze víz
kb. bő 1 marék meggy
80 g 70%-os étcsokoládé

A sütőt előmelegítjük 175 fokra (légkeverés), a muffinformákat kibéleljük sütőpapírral (érdemes használni a papírt, mert elég ragadós a tészta). A lisztet összekeverjük a kakaóval, szódabikarbónával, sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral és sóval. Ehhez jön az olaj, víz, majd az apróra vágott csoki és a meggy. A tésztát a formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt készre sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szerinted ezt akkor is meg tudom csinálni, ha nincs muffinformám?
    Lilim is biztos imádná.
    Palanka

    VálaszTörlés
  2. Palanka!
    Hát, kicsit megfogtál, de szerintem végül is egy próbát megérhet, de mindenképpen kisebb méretű tepsit használj, hogy fel tudjon jönni a tésztája.
    Majd azért számolj be róla, hogyan sikerült!:-)

    VálaszTörlés
  3. Szia, megcsináltam ezt a nagyon csokisat, csak meggy helyett fekete áfonyával, mert épp az volt otthon, nagyon nagyon fincsi lett :)

    VálaszTörlés
  4. Katacs!
    Örülök a sikerélményednek!:-) Az áfonya is jó ötlet!
    Nagyon nagy gratula a babához!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...